Vanredna situacija u Leskovcu zbog poplava

Štab za vanredne situacije opštine Leskovac proglasio je vanrednu situaciju zbog postojanja neposredne opasnosti od poplava usled otapanja snežnog pokrivača

  • 0

Vanredna situacija u Leskovcu je proglašena iz predostrožnosti, kako bi se ljudi i imovina na vreme zaštitili od eventualnih poplava, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Leskovac.

Štab je formirao i stručno-operativni tim koji će identifikovati i pratiti eventualna klizišta i predlagati adekvatne mere radi zaštite stanovništva.

Sve reke i drugi vodotoci su ispod ili na nivou višegodišnjeg proseka, rečeno je na sednici Štaba, uz ocenu da ipak postoji opasnost od bujičnih potoka, ukoliko dođe do naglog rasta dnevnih temperatura i kiše. 

Štab je ocenio da je najkritičnija situacija na Tulovskoj reci, koja ima veliki sliv sa Kukavice, gde je sada visina snega 142 santimetra.

U slučaju izlivanja Tulovske reke, Štab je razmatrao okolnosti koje bi ugrozile naselja Ančiki i Bobište i odlučio da uvede neprekidni nadzor i da, ukoliko to bude potrebno, višak vode delimičnim obaranjem obaloutvrde usmeri ka novosagrađenom kanalu Bara i na taj način spreči da voda kroz polje dođe do ovih naselja.

Dok traje vanredna situacija, sve nadležne službe biće neprekidno operativne, a svi građani se mole da očiste delove odvodnih kanala koji prolaze pored njihovih domova.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA