Obrušila se fasada, majka spasla bebu ispod lavine šuta!

Delovi krova i fasade zgrade u Dunavskoj ulici 14 u Novom Sadu pali su danas oko 11.30 časova na pločnik i samo pukom srećom nije bilo nastradalih

  • 0

Delovi krova i fasade zgrade u Dunavskoj ulici 14 u Novom Sadu pali su danas oko 11.30 časova na pločnik i samo pukom srećom nije bilo nastradalih.

U momentu pada, neposredno ispred zgrade čiji prvi sprat je izgoreo u požaru od pre nekoliko godina, nalazili su se se Ivana Vezmar i njen četrnaestomesečni sin Srećko.

- Čula sam neko krckanje, pogledala gore i videla kako delovi zgrade padaju ka nama. Naglo sam povukla kolica, okrenula ih i uz pomoć prolaznika uspela sam da nas sklonim na sigurno. Mogli smo oboje da nastradamo da nisam, ne znam ni sama zašto, pogledala gore – kaže za "Dnevnik" vidno uzrujana i potresena Vezmar.

- Sramota je da ovaj prostor nije obezbeđen, a šetam se tu svaki dan. Kažu da su tu bile i dve devojke koje su uspele da pomognu, ali ih nisam videla. Ne znam u šta se Novi Sad pretvorio, jer ovako nikad nije bilo da se kad izađeš s detetom na ulicu nalaziš u neprestanom strahu od toga šta može da ti se dogodi – zaključila je Ivana Vezmar.

Prvi na terenu bili su vatrogasci, koji su evakuisali zgradu u čijem se prizemlju nalaze dva lokala. Policija je ispitivala svedoke, a prema nezvaničnim informacijama, izvođač radova pobegao je s mesta nesreće.

Kako se moglo čuti od okupljenih, vlasnik zgrade u kojoj je nekada živeo i radio Svetozar Miletić, započeo je rekonstrukciju krova i gornjeg sprata, a da prethodno nije pribavio građevinsku dozvolu za te radove.

(Telegraf.rs / Izvor: dnevnik.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA