Miškoviću povređeno pravo na ograničeno trajanje pritvora

Ustavni sud je 3. oktobra usvojio ustavnu žalbu Advokatske kancelarije Tomanović, koja brani Miškovića, jer je utvrdio da je rešenjima Posebnog odeljenja Apelacionog suda u Beogradu od 7. marta i 25. marta 2013. godine Miškoviću povređeno pravo na ograničeno trajanje pritvora

  • 9
Miroslav Mišković Foto: Marko Todorović

Ustavni sud Republike Srbije utvrdio je da je vlasniku kompanije "Delta holding" Miroslavu Miškoviću, optuženom za malverzacije s putarskim preduzećima, povređeno ustavno pravo na ograničeno trajanje pritvora.

Sud je 3. oktobra usvojio ustavnu žalbu Advokatske kancelarije Tomanović, koja brani Miškovića, jer je utvrdio da je rešenjima Posebnog odeljenja Apelacionog suda u Beogradu od 7. marta i 25. marta 2013. godine Miškoviću povređeno pravo na ograničeno trajanje pritvora zajemčenog članom 31 Ustava Srbije, navodi se u pisanoj informaciji suda dostavljenoj Tanjugu.

Ustavni sud je, kako navodi, odlučio da se odluka objavi u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Vlasnik kompanije "Delta” uhapšen je 12. decembra prošle godine zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, zajedno sa još devet osumnjičenih za nelegalnosti prilikom kupovine putarskih preduzeća u Srbiji. On je u pritvoru proveo više od sedam meseci, pošto mu je u julu Specijalni sud odobrio odbranu sa slobode uz jemstvo od 12 miliona evra.

Miškoviću 14. oktobra treba da počne pripremno ročište u tom procesu pred Specijalnim sudom. Njegov sin Marko Mišković, koji će se s njim naći na optužničkoj klupi, juče je pušten iz kućnog pritvora pošto je položio jemstvo od 3,3 miliona evra, upisom hipoteke na lokal od 250 kvadratnih metara u Knez Mihajlovoj u Beogradu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Führer,befiehl wir folgen

    8. oktobar 2013 | 16:48

    Koliko ce da kosta gradjane Vuciceva popularnost????

  • Tumba

    8. oktobar 2013 | 18:03

    Nažalost, bilo je jasno od početka da ovo nema veze s borbom protiv korupcije. Sad imamo i sudski dokaz da je reč o progonu. Najgore što će za to platiti građani, a ne oni koji su progon organizovali.

  • Neuki

    8. oktobar 2013 | 18:34

    Da li ovo znači da će sudovi morati da prekinu svoju ustaljenu praksu da beskrajnim produžavanjem pritvora prikrivaju sopstvenu sporost, nestručnost i neefikasnost?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA