KAPIČIĆ: Nisam ubijao ljude po pećinama, to je radio KNOJ!

Jovo Kapičić, nekadašnji general Udbe potvrdio je da je bio u februaru 1947. godine na Sinjajevini, ali da nema ništa sa smrću četnika, već je za to okrivio KNOJ

  • 10
Jovo Kapičić Foto: Milena Đorđević

Nekadašnji general Udbe Jovo Kapičić negirao je umešanost u smrt četnika čiji su ostaci pre nekoliko dana pronađeni u pećini Mandića na Sinjajevini, tvrdeći da je odgovornost na Korpusu narodne odbrane Jugoslavije (KNOJ), prenose podgoričke "Vijesti."

Više državno tužilaštvo pokrenulo je istragu nakon što su nađeni ljudski ostaci u pećini Mandića na Sinjajevini, a informaciju je potvrdila i Uprava policije.

Prema nezvaničnim informacijama dnevnika, sumnja se da pronađene kosti i lični predmeti pripadaju četnicima koji su, navodno, likvidirani po naredbi Kapičića u februaru 1947. godine.

U tom periodu nastradali su sudija predratnog vojnog suda, a tokom rata komandant četničkog pokreta Miljan Mandić, Miladin Knežević, braća Janko, Dragutin i Milivoje Ilinčić i Milivojeva ćerka Mioljka.

Jovo Kapičić je potvrdio da je bio u februaru te godine na Sinjajevini, ali naglasio da nema ništa sa smrću četnika, za šta je okrivio KNOJ.

- Došao sam ujutru tamo da vidim ko je ubio naših pet vojnika i popodne se vratio da podnesem izveštaj Vladi Jugoslavije....Ja sam tada bio ministar unutrašnjih poslova i nisam ubijao ljude po pećinama. Recite mi kako može ministar unutrašnjih poslova da ubija ljude... To je vojska radila, KNOJ, takozvani komadant Marko Katnić, on je bio tamo - tvrdi, između ostalog, Kapičić.

Prema nezvaničnim informacijama, uskoro će biti izvršena ekshumacija kostiju, koje će nakon toga biti poslate u Forenzički centar u Danilovgradu na DNK analizu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makarije

    8. oktobar 2013 | 19:12

    Nikada mi neće biti jasno zbog čega ovi zlotvori dožive toliku starost,..i nacisti i komunisti ista bagra

  • zeljlo

    8. oktobar 2013 | 18:54

    Zlikovac stari

  • aplio

    8. oktobar 2013 | 19:09

    Ti si zlo,imaš sreće nije mi stric živ pa da ti kažem šta si radio!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA