Formira se crnogorski USKOK

Vlasti Crne Gore odlučile su da se suprotstave kriminalnim grupa u ovoj državi. U planovima je osnivanje Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala, a uzor treba da im bude hrvatski USKOK

  • 1

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević rekao je da su u pripremi formiranje Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala, po uzoru na hrvatski USKOK.

Konjević je, u razgovoru sa šefom Odeljenja za Crnu Goru u Generalnom direktoratu Evropske komisije za proširenje Dirkom Langeom, rekao da je crnogorska vlast posvećena ostvarivanju merljivih rezultata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

U tom kontekstu, kako je saopšteno iz crnogorskog MUP-a, Konjević je upoznao Langea o aktivnostima koje se preduzimaju na formiranju Specijalnog tužilaštva za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, po ugledu na hrvatski USKOK.

On je naveo da je u toku izrada funkcionalne analize o saradnji organa za sprovođenje zakona koja se radi uz podršku OEBS-a, a koja bi trebalo da rezultira preporukama o modalitetima unapređenja te saradnje.

- Na osnovu te analize i iskustava Hrvatske, tokom naredne godine trebalo bi da se donese zakon kojim će se urediti pozicija specijalnog tužilaštva u pravosudnom sistemu. Dodaje da ne treba žuriti, već da treba izgraditi kvalitetne slučajeve koji mogu rezultirati osuđujućim presudama - rekao je Konjević

Konjević je, kako je saopšteno, istakao da će se posebna pažnja u narednom period posvetiti borbi protiv korupcije u oblasti javnih nabavki, lokalne samouprave i drugim poljima koja je Evropska komisija u svojim izveštajima navela kao ranjive.

Sagovnornici su se saglasili o značaju formiranja komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama starih i nedavnih slučajeva pretnji i nasilja nad novinarima, kao i ubistava poslenika javne reči.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • podgoricanin

    8. oktobar 2013 | 19:14

    Uhapsite Gila Stanisica iz Zagorickog klana,no ste njemu dali legitemaciju ANB-a...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA