UGROŽENI ŽIVOTI: Stale operacije srca jer nema materijala!

Nestašica stentova i srčanih zalistaka nastala je jer su njihovu nabavku blokirale firme koje nisu dobile posao na tenderima, tvrde u RFZO. Ugroženi životi desetina pacijenata

  • 5

U bolnicama nema stentova i srčanih zalistaka, jer su njihovu nabavku svojim pritužbama blokirale firme koje nisu dobile posao na tenderima, tvrde u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO).

To je blokiralo celu javnu nabavku i otežalo snabdevanje bolnica neophodnim ugradnim materijalom, dodaje RFZO.

Istovremeno nabavku odugovlači, kako tvrdi RFZO  i nadležna komisija koja već dva meseca ne rešava prigovore nezadovoljnih dobavljača, što njeni predstavnici negiraju.

Fond u dopisu dostavljenom "Informeru" navodi kako oni nisu odgovorni za nestašicu medicinskog materijala, za šta su ih optužili pojedini direktori kliničkih centara Srbije.

Životi desetina pacijenata u Srbiji ugroženi su zbog nestašice stentova i zalistaka u bolnicama zbog čega ne mogu biti operisani. Posebno je alarmantna situacija u Beogradu.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ћирилица

    8. oktobar 2013 | 23:56

    Па ко је одговоран за игру са људским животима који зависе од стентова и зализака ??? Све то треба избацити са послова или ти функција које обављају . Као да је то игра фудбала а не игра животима

  • Zorica

    9. oktobar 2013 | 01:16

    Gde je sada Ministarka zdravlja Slavica? Da li su tim ljudima ugrožena ljudska prava i život? Ne da su im ugrožan ljudska prava već isključivo život. Ko će sada odgovarati ako će odgovarati? Ogorčena budem uvek kada ovako pročitam tekst ili kada pročitam tekst koliko para crkva troši novac na kupovinu svoje pohlepnosti ili koliko je država potrošila sada uoči izopačene parade a za ovako nešto nema se novaca.Verujem u ovog mladok Ministra finasija Krstića, da će napraviti sve na svoje mesto. Za ovaj slučaj treba da odgovara Ministarka zdravlja.

  • hercegov grad

    9. oktobar 2013 | 08:41

    konkurencija na trzistu na ustrb ljuckig zivota!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA