Moskva odbila zahtev Đukanovića za prijem!

Direktor Instituta za strateška istraživanja Leonid Rešetnjikov izjavio je da je crnogorski premijer tokom ove godine tražio prijem u Kremlj, ali je dobio negativan odgovor

  • 10

Zvanična Moskva odbila je ove godine zahtev crnogorskog premijera Mila Đukanovića da bude primljen u Kremlju, saopštio je direktor Instituta za strateška istraživanja Leonid Rešetnjikov.

On je to rekao tokom sastanka sa predstavnicima zemalja jugoistočne Evrope, među kojima su bili i funkcioneri crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević i Dušan Slijepčević.

U saopštenju Demokratskog fronta se navodi da je Đukanović tokom ove godine tražio prijem u Kremlj, ali je dobio negativan odgovor.

- Time je i zvanično potvrđeno ono što je ionako bila javna tajna u Crnoj Gori, a to je da se odnosi između Crne Gore i Rusije pogoršavaju - podvukao je Rešetnjikov, kritikujući Đukanovićevu spoljnu politiku.

Iz DF-a je saopšteno da je Rešetnjikov ocenio da su odnosi između Crne Gore i Rusije na veoma niskom nivou zbog stremljenja crnogorske vlasti ka NATO integracijama.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic, Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TODE

    9. oktobar 2013 | 09:22

    Šta je bilo Milo, neće te Putin a? Probaj kod Tačija možda te on primi!

  • GORAN

    9. oktobar 2013 | 09:10

    Ni Rusi te nece...

  • Nato

    9. oktobar 2013 | 09:21

    Pusti se bolan rusije,drz se natoa,vidis kako je rusija pomogla srbiju 99.kad je trebalo,sad glume prijatelje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA