Karadžić i Mladić biće osuđeni za genocid!

- Uveren sam da će dokazi koje smo izneli biti dovoljni da uvere sudije da Karadžića i Mladića osude za genocid - kaže glavni tužilac Tribunala u Hagu Serž Bramerc

  • 29

Haški tribunal nastaviće rad i tokom 2015. godine, izjavio je glavni tužilac Tribunala Serž Bramerc, i dodao da očekuje da će Radovan Karadžić i Ratko Mladić dobiti kazne kakve i zaslužuju.

- Uveren sam da će Tribunal nastaviti rad i tokom 2015. godine. Upravo smo podneli predlog budžeta za naredne dve godine, 2014. i 2015, i ne očekujem nikakve probleme u vezi s tim. Lično, potpuno sam uveren da ćemo dobiti vreme koje nam je potrebno da završimo preostala suđenja. Uvek sam govorio da je veoma važno da optuženi u Hagu imaju dovoljno vremena da predstave svoju odbranu. Što se mene tiče, uveren sam da će slučajevi koji su u toku biti nastavljeni na način na koji i trebaju - kazao je Bramerc u intervjuu za agenciju Anadolija.

Bramerc je istakao kako smatra da se slučajevi Radovana Karadžića i Ratka Mladića, zbog žurbe za zatvaranje suda, neće završiti onako kako se porodice žrtava boje da će završiti, a to je da dvojica optuženika ne dobiju kaznu kakvu zaslužuju.

- Uveren sam da će dokazi koje smo izneli biti dovoljni da uvere sudije da ih osude za genocid. Ali, opet, sudije moraju doneti svoju odluku. Ja čvrsto verujem da su ti dokazi dovoljni, ali videli smo i u skorijoj prošlosti da su ponekad odluke iznenađujuće - rekao je Bramerc.

Odluka Veća Haškog tribunala, nastavio je Bramerc, da zbog kritika i sumnji u pošten rad predsednika Suda Teodora Merona, diskvalifikuje danskog sudiju Frederika Harhofa iz slučaja Vojislav Šešelj, uticaće na donošenje presude u ovom slučaju.

- Na sudijama je da odluče šta će se dalje dešavati. Tražili smo od njih da preispitaju svoju odluku, argumentujući da pismo danskog sudije, u smislu njegovog sadržaja, ne opravdava uklanjanje sudije sa slučaja. Takođe, smatramo da bi i pravna nauka u sličnim slučajevima bila protiv uklanjanja sudije. Ostale sudije su gledale drugačije na to, odlučili su drugačije, smatramo da je to veoma nesrećno, ali odluka je na sudijama i sada moramo čekati da vidimo kako će se ovaj slučaj nastaviti - istakao je Bramerc.

(Telegraf.rs / Izvor: Anadolija / Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina Marković

    9. oktobar 2013 | 12:02

    A sta je sa genocidom nad Srpskim stanovnistvom,i od strane hrvata,muslimana,shiptara pa cak i Amerike????

  • tetreb

    9. oktobar 2013 | 12:24

    Heroji bili i ostali!

  • Datch

    9. oktobar 2013 | 12:00

    Nije bio genocid!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA