• 19

ORIGINALNO: Kako je knez Miloš rešavao probleme sa seksualnim slobodama 1832. (FOTO)

"Rešenjem Suda naroda srpskog" knez Miloš osuđuje Ružicu Nenadić zbog bludnjičenja sa svojim sinovcem Markom Jelenićem, s kojim je i dete dobila. Oni su osuđeni na po 50 udaraca kamdžijom i štapom

  • 19

Da su seksualne slobode uvek bile "vruća tema" u Srbiji govori i dokument iz 1832. godine do kojeg je došao Telegraf. Njega je pisao Vuk Stefanović Kadažić, a potpisao knez Miloš Obrenović u kojem se kažnjava Ružica Nenadić zbog bludnjičenja sa svojim sinovcem Markom Jelenićem!
"Rešenjem Suda naroda srpskog" knez Miloš osuđuje ovu ženu s kojim je i dete dobila. Oni su, kako se navodi u ovom rešenju, osuđeni na po 50 udaraca kamdžijom i štapom, kao i novčano u visini od 200 groša.


"Neka se, dakle, jebu kao što su počeli, mi se u jebačinu ne mešamo i na put joj ne stajemo, već se radujemo što su oni koji su nas hteli popraviti od nas postali gori", navodi se u obrazloženju ove odluke.
Zanimljivo je da je presudu lično napisao Vuk Stefanović Karadžić, a izdikrirao je knez Miloš Obrenović.
Za Telegraf su autentičnost ovog dokumenta potvrdili u istorijskom arhivu u Kragujevcu. Kako kažu, ovde je reč o prepisu s originala koji je Vuk Karadžić napisao rukom, ali je originalni papir dosta oštećen, pa se morao prekucati.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бајкер

    Браво@шта си лупио кеве ти?!

  • Dada

    I posle se čude što više respektujemo Sulejmana :-D

  • jery

    Kamdžija da se vrati pod hitno! I goli otok!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima