STRAŠNO: Izgoreo starac na njivi!

Bogosav Živković (72) od kuće otišao juče ujutro, a kada se nije vratio ni do kasnih večernjih sati, rodbina i prijatelji su krenuli u potragu za njim. Pronašli su ga mrtvog u njivi, a pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje, jer su na licu mesta vidljivi tragovi velikog požara

  • 0

Bogosav Živković (72) iz doljevačkog sela Malošište izgoreo je na svojoj njivi dok je palio strnjiku kako bi zemljište pripremio za jesenju setvu!

Starac je od kuće otišao juče ujutro, a kada se nije vratio ni do kasnih večernjih sati, rodbina i prijatelji su krenuli u potragu za njim. Pronašli su ga mrtvog u njivi, a pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje, jer su na licu mesta vidljivi tragovi velikog požara koji je Živkoviću izmakao kontroli.

Bogosavov sin Dejan kaže da se zabrinuo kada se otac nije vratio kući do kasno, što mu nije bio običaj.

- Otišao je na njivu oko deset sati ujutro i nije ga bilo celog dana. Najpre smo pomislili da je svratio kod komšija, a kad ga ni tamo nismo našli, posumnjali smo da mu se nešto desilo. Tražili smo ga do tri sata ujutro po njivama, ali uzalud. Čim je svanulo, nastavili smo potragu i zatekli ga mrtvog na njivi. Obavestili smo policiju, ali je utvrđeno da nema nikakvih sumnjivih okolnosti, već da je otac stradao u nesreći. Nije bio lošeg zdravlja, ali je imao dosta godina i verovatno nije mogao da izmakne vatri – objašnjava za naš portal Dejan.

Dragi Cekić, rođak stradalog čoveka, kaže da je on bio izuzetno vredan.

- Radio je mnogo i rad ga je i održavao. Obrađivao je svoje njive, ali je uvek bio spreman da svakome pomogne. Sinoć sam ga zvao telefonom jer je trebalo da zajedno radimo nešto, on se nije javljao, a jutros sam čuo da je mrtav – rekao je Cekić.

Iako tragovi na mestu nesreće dokazuju da je požar zahvatio veliku površinu, te da je bio jakog intenziteta, niko od meštana Malošišta nije posumnjao da je neko u opasnosti, jer se Bogosavova njiva nalazi na kilometar od prvih kuća, a paljenje njiva posle žetve je uobičajen način uklanjanja strnjike.

Pre dvadesetak dana na isti način život je izgubio jedan stariji meštanin sela Lalinac.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA