NIŠ: Bankar prokockao 280.000 evra!

Protiv Miloša Krivokapića (39), bivšeg blagajnika AIK banke, policija je podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je proneverio ogroman novac. On je priznao da mu je novac bio potreban za kockanje

  • 11

Niška policija podnela je krivičnu prijavu protiv Miloša Krivokapića (39), bivšeg blaganika AIK banke zbog sumnje da je proneverio 280.000 evra. On je istrazi priznao da mu je novac bio potreban radi kockanja.

Krivokapić je uhapšen februara ove godine pod sumnjom da je od 1. avgusta 2011. dok nije lišen slobode potrošio 56.384 evra, koje je neovlašćeno podizao sa deviznih računa klijenata AIK banke. Međutim, daljim operativnim radom utvrđeno je da je šteta koju je ova finansijska institucija pretrpela bar dvostruko veća, pa je protiv njega podneta još jedna krivična prijava.

Kako se navodi u optužnici, Krivokapić je falsifikovao zahteve klijenata za razoročenje sredstava, sačinjavao naloge za isplatu u koje je unosio neistinite podatke da je vlasnik deviznog računa podigao novac i potpisivao se umesto njih.

Na taj način je S. M. iz Prištine ostao bez 56.978.80 evra, B. L. iz Kosova Polja oštećena je za 54.500.28 evra a M. F. iz Niša za 36.000 evra. Nestalo je i 25.000 evra u vlasništvu N. S. iz niškog sela Hum, te više od 66.893.04 evra N. B., štediše iz Kamenice.

S računa M. M. iz Niša Krivokapić je u nekoliko navrata podizao novac u ukupnom iznosu od 43.500 evra. U svojoj odbrani datoj pred istražnim sudijom priznao je da ni za jednu od isplata nije imao zahtev vlasnika deviznog računa već da ih je falisfikovao. Istakao je da niko od njegovih kolega nije znao na koji način on podiže novac sa računa klijenata i da nije ima pomagače. Kazao je da je ovom nečasnom rabotom počeo da se bavi poslednje dve godine jer se intenzivno kockao.

Prevaru je otkrila uprava banke jer je utvrđeno da nije poštovana procedura koja se primenjuje prilikom razoročenja sredstava za računa klijenata. Banka je obavestila sve gradđane čiji je novac Krivokapić prisvojio i potpuno ih obeštetila.

On će odgovarati za zloupotrebu odgovornog lica u produženom trajanju, falsifikovanje službene isprave i posluge. S obzirom na to da se radi o rekordno visokom iznosu, koji još nije konačan, Krivokapiću bi mogla da bude izrečena visoka zatvorska kazna.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA