PAPRENO: Pripreme za fakultet i do 54.000 dinara!

Na nekim beogradskim fakultetima počelo je prijavljivanje za pripremnu nastavu za upis 2014. godine, a taj izdatak će roditelje koštati više desetina hiljada

  • 0

Na pojedinim beogradskim fakultetima počelo je prijavljivanje srednjoškolaca za pohađanje pripremne nastave za upis 2014. godine i taj izdatak roditelje košta više desetina hiljada dinara, pošto se kurs na elektrotehnici plaća 60.000, a na farmaciji 54.000 dinara.

Farmaceutski fakultet organizuje pripremu iz hemije i matematike i za 80 časova iz jednog predmeta treba izdvojiti 27.000 dinara. Nastava počinje u decembru, kursevi će se održavati subotom i nedeljom, a polaznici mogu da se odluče za pohađanje samo jednog predmeta.

Na Elektrotehničkom fakultetu takođe je počelo prijavljivanje za pripremnu nastavu iz matematike i fizike za upis na tehničke fakultete. Predavanja počinju u novembru i za 60 časova po predmetu plaća se 30.000 dinara. Nastava se izvodi vikednom u grupama od najviše 20 polaznika.

U okviru svakog kursa predviđen je probni test, na kome će slušaoci moći da provere stečeno znanje. U toku kurseva polaznici dobijaju domaće zadatke i zadatke za samostalno utvrđivanje gradiva.

Na fakultetu ističu da je cena viša, 34.000 po predmetu, ako se plaća na tri rate, do kraja godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA