Kusta pretekao Lazu, prvi otvara bioskop u Nišu!

Iako je prvi bioskop sa 3D tehnologijom u Nišu trebao da otvori Laza Ristovski, gledaoci će u čudima tehnologije od ponedeljka uživati u kinu proslavljenog režisera

  • 0

Kusta preduhitrio Lazu! Proslavljeni filmski režiser Emir Kusturica i niško filmsko preduzeće "Kupina film" u Nišu otvaraju najsavremeniji bioskop u ovom delu Srbije, u kojem će između ostalog biti održavan i filmski festival Kustendorf, u istom terminu kada bude organizovan na Mećavniku.

Svečano otvaranje "Kupina bioskopa" zakazano je za ponedeljak u prisustvu mnogobrojnih zvanica, ali ne i Kusturice, koji je u inostranstvu, ali čiji se dolazak u Niš očekuje već u martu.

Međutim, Nišlije su nadu u otvaranje prvog savremenog bioskopa polagale u jednog drugog velikana filma. Avgusta prošle godine, glumac i režiser Lazar Ristovski sa gradskim rukovodstvom potpisao je ugovor o rekonstrukciji bioskopa "Vilin grad". Ristovski i njegov partner Igor Stanković najavili su da će do početka ove godine u Nišu otvoriti bioskop kakvog nadaleko nema. Međutim, to se još nije desilo, a Ristovski kaže da je hladnoća omela planirane radove.

- Bioskop "Vilin grad" sa najmodernijom 3D opremom će biti otvoren 6. aprila i to filmom urađenim u 3D tehnici "Titanik". Ja, kao i Nišlije, sa nestrpljenjem očekujem da se pripremni radovi završe kako bismo mogli da montiramo opremu u bioskop - kaže Ristovski.

Zamoljen da prokomentariše najavljeno otvaranje Kusturičinog bioskopa, Ristovski kaže da nije obavešten:

- Što se tiče otvaranja bioskopa Kupina, ili kako se već zove, ja o tome ne znam ništa.

Kusturica i njegov tim su svoj bioskop napravili u rekordnom roku. Za samo mesec i po dana ruinirani bioskop "Radnik" pretvoren je u reprezentativan prostor, u kojem će osim bioskopskih projekcija biti priređivani i muzički događaji i pozorišne predstave. Bioskop ima 250 mesta, najsavremeniju opremu, pa će Nišlije prvi put imati priliku da vide filmove u 3d tehnologiji.

Dragan Krsmanović iz "Kupina filma" obećao je Nišlijama da će Kusturica i njegovi gosti, velikani filmske umetnosti koji budu dolazili na Mećavnik, obavezno posećivati Niš.

- Ako Džoni Dep danas bude na Mećavniku, garantujem vam da će već sutra biti u Nišu - kaže Krsmanović.

(V. Aničić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA