JAČA OD OPRE: Ovo je najbogatija crnkinja na svetu! ( FOTO)

Nigerijka Folorunsho Alakija najbogatija je crnkinja na svetu, a procenjuje se da njeno bogatstvo iznosi 7,3 milijarde dolara, čime je prestigla i Opru Vinfri

  • 6

Nigerijska naftna tajkunka Folorunsho Alakija najbogatija je crnkinja na svetu, a procenjuje se da njeno bogatstvo  iznosi 7,3 milijarde dolara. Tako je prestigla Opru Vinfri, koja je prema Forbsu "teška" 2,9 milijardi dolara.

Alakija (62) je svoju karijeru započela kao sekretarica u banci sredinom 70-ih godina. Zatim je studirala modni dizajn u Londonu i vratila se u Nigeriju da bi osnovala svoj modni brend Supreme Stitches. Ali je najveći deo svog bogatsva zaradila u poslovima sa naftom.

Njena kompanija Famda Oil dobila je 1993. godine dozvolu za vađenje nafte, i danas je među najsnažnijim naftnim kompanijama u Nigeriji.

Alakija je vlasnica dobrotvorne ustanove Rose Of Sharon, koja pomaže udovicama i siročićima kroz školarine i pomoć pri zapošljavanju.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA