LOVE HUNTER: Srpski rok mjuzikl u zvaničnoj selekciji festivala u Varšavi (FOTO)

Film prikazuje priču o avanturama Milana Mumina u Njujorku kao taksi vozača koji se trudi da snimi svoj prvi američki album, iako se već dokazao kao muzičar u Srbiji

  • 0

Srpski rok mjuzikl "Love Hunter", koji je prethodne godine sniman u Njujorku, izabran je za selekciju prestižnog filmskog festivala u Varšavi! Glavne uloge igraju Milan Mumin, lider benda Love Hunters, po čijem liku je film i napravljen, i Jelena Stupljanin koja igra njegovu devojku.

Film prikazuje priču o avanturama Milana Mumina u Njujorku kao taksi vozača koji se trudi da snimi svoj prvi američki album, iako se već dokazao kao muzičar u Srbiji. U momentu kada je nadomak da u uđe u studio i započne snimanje sa novim basistom - šarmantnom njujorškom muzičarkom, njegova dugogodišnja devojka iz Srbije (Stupljanin) dolazi u iznenadnu posetu.

Premijera filma održaće se 12. oktobra, a zatim slede još dve projekcije 17. i 19. u okviru programa Varšavskog festivala koji je rezervisan za autore sa prvim ili drugim dugometražnim ostvarenjem.

Film je autorski debi braće Bale rodom iz Novog Sada, a koji već dugi niz godina žive i rade u Njurjorku. Braća Bale su otišli na školovanje u Ameriku kao stipendisti i obojica završili postdiplomske studije iz filma na čuvenom Kolumbija univezitetu.

Branislav i Nemanja su zajednički napisali scenario i režirali film. Nemanja kome je prva ljubav bila muzika, i oduvek je hteo da napravi mjuzikl, kaže kako je došao na ideju o snimanju filma nakon snimanja Muminovog spota "The Sign Is Back Again". Branislav ističe da je oduvek želeo da napravi film o Njujorku kroz priču jednog od "običnih" žitelja.

Biljana Ilić, producent filma i takođe postdiplomac i stipendista Kolumbija univerziteta, pominje da je u filmu učestovala interancionalna ekipa koju pored Amerikanaca čini i jos nekoliko članova iz Srbije: Milan Marić kao koproducent i šef rasvete, Marija Plavšić - scenograf, zatim Sofija Mesiček - kostimograf i Peđa Zdravković kao dizajner postera i veb-stranice.

Višestruki doprinos filmu dao je i Bogdan Apetri kao kolega sa Kolumbije, a poznati autor iz Rumunije.

Pre premijere u Srbiji, film će biti prikazivan na svetskim festivalima. Muzičku potku ostvarenja čine brojne poznate i nepoznate numere Milana Mumina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA