Ćeranu i Kenetu produžen pritvor za još dva meseca

Nebojši Ćeranu i Radosavu Savatijeviću Kenetu pritvor je produžen zbog naročito teških okolnosti pod kojima je delo izvršeno i zaprećene kazne koja je viša od 10 godina

  • 0

"Nebojši Ćeranu, bivšem direktoru "Kolubare", nekadašnjem članu Upravnog odbora Radosavu Savatijeviću Kenetu i još petorici njihovih saradnika produžen je pritvor  do dva meseca, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke", rekla je Tanjugu portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić.

- Ćeranu i Savatijeviću pritvor je produžen i zbog naročito teških okolnosti pod kojima je delo izvršeno i zaprećene kazne koja je viša od 10 godina, dodala je Ristić

Protiv njih je u septembru, nakon što su uhapšeni, pokrenuta istraga zbog sumnje da su zloupotrebama prilikom eksproprijacije zemljišta oštetili to preduzeće za više od milion evra.

Odlukom krivičnog vanpretresnog veća Višeg suda pritvor je produžen i bivšem finansijskom direktoru "Kolubare" Ljubiši Nekiću, bivšem načelniku Službe za eksproprijaciju zemljišta Saši Radanoviću, veštak Branku Vukoviću i pravniku Zoranu Živkoviću.

Ćeran je ranije na saslušanju pred Višim sudom u Beogradu negirao sve optužbe tužilaštva koje mu se stavljaju na teret za malverzacije prilikom eksproprijacije zemljišta.

Ćeran i ostali se sumnjiče da su od 2009. do 2010. godine Savatijeviću omogućili sticanje protivpravne imovinske koristi od skoro 119 miliona dinara ili oko milion evra na štetu države.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA