VOJNOVIĆ: Novi vlasnik Hipo banke do 2015.

- Postupak prodaje banaka Hipo grupe na području istočne Evrope praktično je već krenuo - izjavio je predsednik Izvršnog odbora Hipo Alpe Adria banke u Srbiji Zoran Vojnović

  • 0

Hipo grupa će banke ćerke na prostoru jugoistočne Evrope prodati u paketu do polovine 2015, kao holding sastavljen od zdravih poslovnih segmenata šest banaka, očisćen od loših kredita, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Hipo Alpe Adria banke u Srbiji Zoran Vojnović.

- Idealno bi bilo, i želja je i države Austrije i Hipo grupe da se svih šest banaka proda u paketu, a ideja je da se dobije neka sinergija prisustva na tržištu koje je dosta slično, zemlje su povezane, jer je to prakticno bivša Jugoslavija, osim Makedonije - rekao je Vojnović u intervjuu Tanjugu, ali nije mogao da saopšti ko su potencijalni kupci.

Taj postupak je praktično već krenuo, konsultant je Dojče banka i već imamo investitore koji su zainteresovani, dodao je on.

Vojnović je podsetio da je država Austrija 2009. godine preuzela Hipo banku i radila na restrukturiranju i rehabilitaciji Hipo grupe.

Prodajom se, kako je rekao, ništa kapitalno neće promeniti u poslovanju banke, a u poslednje tri godine se dosta toga uradilo na čišćenju bilansa, na značajnom poboljšanju portfolia, a među kreditima koji su odobreni u minulih šest kvartala gotovo da i nema onih loših.

- Svim klijentima Hypo banke želeo bih da poručim da je proces privatizacije jedna potpuno normalna stvar, banka je potpuno stabilna, više nego dobro kapitalizovana sa visokom likvidnošću, i nastavlja da radi kako je radila - rekao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA