KRSTIĆ: Nema više po nekoliko plata za funkcionere!

- Naknade sa druge, treće ili pete funkcije smanjivaćemo ili ukidati - kazao je Lazar Krstić, ističući da je i sam bio postavljen na nekoliko mesta, ali da se povukao

  • 20
Lazar Krstić Foto: Milena Đorđević

Ministar finansija Lazar Krstić poručuje da državni funkcioneri više neće moći da sede na nekoliko stolica i primaju i po pet punih plata iz budžeta.

- Njihova dodatna primanja neće biti oporezovana kao i plate u javnom sektoru, ali će biti preispitana ili sasečena - rekao je Krstić u intervjuu za sutrašnji "Blic".

On je istakao da će za najviše dva meseca postojati registar i da će se tačno znati koliko zaposlenih u javnom sektoru prima po nekoliko plata ili naknada i koliko je to opravdano.

- Bićemo vrlo agresivni, pa ćemo naknade sa druge, treće ili pete funkcije smanjivati ili ukidati - kazao je Krstić, ističući da je i sam bio postavljen na nekoliko mesta, ali da se povukao.

On je naglasio da je Vlada novim ekonomskim merama pokušala da zaštiti najsiromašnije, ali da će istovremeno kažnjavati funkcionere koji prave anomalije, te da će uz penziju biti nemoguće primati i punu platu iz budžeta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • leteti samo leteti

    11. oktobar 2013 | 01:49

    A zasto se krije podatak da 65000 penzionera prima jos i platu iz budzeta ?

  • Vlada

    11. oktobar 2013 | 01:28

    Pa to je sramota. Zbog njih smo dosli gde smo sada. Nisam ni znao da su primali i po dve a kamo li po pet plata. Sve vas trwba pohapsiti

  • Scooby-Doo

    11. oktobar 2013 | 05:01

    Cisti ih sve. Lopov do lopova! Narod gladan a oni kradu i kriju se iza zakona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA