Organizacija za zabranu hemijskog oružja dobitnik Nobela za mir?

Za laureata ovogodišnje Nobelove nagrade za mir predloženo rekordnih 259 kandidata, uključujući 50 organizacija, a Norveška televizija je saopštila ko će najverovatnije osvojiti nagradu

  • 1

Norveška državna TV "NRK" javila je da će Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OPCW) sa sedištem u Hagu, koja nadzire uništenje sirijskog hemijskog oružja, najverovatnije osvojiti Nobelovu nagradu za mir za 2013. godinu.

Britanska agencija ističe da "NRK" ima "dobre rezultate" u izveštavanju o pobednicima i da je prošle godine javila da će nagradu osvojiti EU sat vremena pre zvaničnog saopštenja.

Prema prošlomesečnom američko-ruskom dogovoru, čitav arsenal sirijskog hemijskog oružja treba da bude uništen do sredine naredne godine.

Laureat ovogodišnje Nobelove nagrade za mir, za koju je predloženo rekordnih 259 kandidata, uključujući 50 organizacija, biće proglašen danas pre podne u Oslu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA