DŽELETOVIĆ: Slede mere za pokretanje privrede

Posle donošenja šest osnovnih mera Vlade Srbije, koje su, kako je ocenio koordinator Ekonomskog saveta SNS, bile iznuđene, sledi širi spektar mera koje će biti usmerene ka pokretanju privredne aktivnosti

  • 0

Koordinator Ekonomskog saveta Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Dželetović najavio je danas da sada sledi novi paket mera koje će biti usmerene ka pokretanju privredne aktivnosti.

Dželetović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da, posle donošenja šest osnovnih mera Vlade Srbije, koje su, kako je ocenio, bile iznuđene, sledi širi spektar mera, među kojima je i sasecanje diskrecionih prava i primanja koja često nisu evidentirana.

Vlada Srbije želi da pokaže da kreće od sebe u tim restrikcijama kojih će biti ne samo kada je reč o nadoknadama ministara i ljudi na istaknutim javnim funkcijama, nego će restrikcija biti i kada su u pitanju službeni automobili i štedeće se na svakom koraku, najavio je Dželetović.

Dželetović je najavio da se sprema čitav set drugih mera koje će podstaći privrednu aktivnost, među kojima su i početak gradnje Južnog toka, intenziviranje izgradnje Koridora 11 i Koridora 10 i drugih kapitalnih infrastrukturnih projekata.

On je istakao da neće moći neko na jednom radnom mestu s istim nivoom opterećenja da prima i do tri puta veću platu nego kolega u Vranju ili u Subotici, kao i niz izmena sistemskih zakona u oblasti privrede.

Pretpostavlja se da će se donete mere preliti na povećanje cena osnovnih životnih namirnica, ali će to povećanje iznositi manje od jednog procenta, pa u uslovima nulte inflacije, koja je zabeležena u septembru, neće predstavljati preterani udar na budžet građana, objasnio je Dželetović.

On je obrazložio da Srbija nije pred bankrotom, da ima rezerve, da je Vlada Srbije odgovorna u smislu obezbeđenja svih prinadležnosti i da je reč o sprečavanju negativnog scenarija za 2014, odnosno 2015. i 2016. godinu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA