BAČEVIĆ: Srbija uz kanal postaje velesila

- Makedonija zainteresovana da se uključi u izradu kanala Dunav-Morava-Vardar kojim bi Beograd plovnim putem bio spojen sa Solunom - kaže ministar

  • 8

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Milan Bačević izjavio je da bi naša zemlja izgradnjom kanala Dunav-Morava-Vardar postala velesila u Evropi.

- Taj projekat bi svrstao Srbiju u evropske velesile i time bi zemlja na svojevrstan način naplatila svoj povoljan geostrateški položaj - rekao je ministar.

Bačević je u razgovoru s novinarima povodom godinu dana rada rekao da je i Makedonija zainteresovana da se uključi u izradu kanala Dunav-Morava-Vardar kojim bi Beograd plovnim putem bio spojen sa Solunom.

Ministar je najavio da će 12. oktobra s kineskim zvaničnicima u Beogradu razgovarati o tom projektu. Kako je naveo, kineska kompanija "Čajna Gežuba korporejšen" je besplatno uradila studiju opravdanosti izgradnje kanala Dunav-Morava-Vardar koja je pokazala da je on tehnički izvodljiv i ekonomski isplativ.

- Nema veće razvojne šanse za Srbiju od tog projekta na osnovu kojeg može da se sprovodi još hiljade i hiljade drugih isplativih projekata u oblasti poljoprivrede, energetike, turizma, saobraćaja - rekao je ministar.

Bačević je rekao da Srbija nema novca da sama izgradi kanal Dunav-Morava-Vardar i da bi najbolje bilo da se on izgradi pomoću koncesije.

(Telegraf.rs / Izvor: Vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare car

    11. oktobar 2013 | 12:24

    Pa zar nismo vec velesila, lider regiona u svemu i svacemu i zemlja sa najvecom prosecnom velicinom genitalija na svetu?

  • Bogoje

    11. oktobar 2013 | 12:17

    Aj lebati odaj tajnu sta konzumiras da i mi skroz odlepimo....

  • Zelenko

    11. oktobar 2013 | 13:29

    Puna podrska ministru Bacevicu. Ignorisite sve negativne komentare jer ocigledno da neki ljudi nisu svesni sta Srbiji znaci ovaj kanal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA