Berluskoni će kaznu služiti ribajući grafite?

Bivši premijer Italije, koji je osuđen za utaju poreza, tražio da bude osuđen na 12 meseci društveno-korisnog rada. U slučaju da se to desi bi mogao da služi kaznu u domu za stare osobe, da slaže robu po policama u supermarketu ili da uklanja grafite sa zidova

  • 1

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (77) zatražio je da, umesto na kućni pritvor, bude osuđen na 12 meseci društveno-korisnog rada zbog utaje poreza, saopštili su danas njegovi advokati.

Vrhovni sud Italije je 1. avgusta odbacio Berluskonijevu žalbu i potvrdio presudu nižeg suda, prema kojoj je italijanski milijarder i medijski magnat osuđen na 12 meseci. Berluskoni zbog poznih godina neće ići u zatvor, već može da bira između kućnog pritvora i društveno-korisnog rada.

Ukoliko njegov zahtev bude prihvaćen, bivši premijer bi mogao da služi kaznu u domu za stare osobe, da slaže robu po policama u supermarketu ili da uklanja grafite sa zidova, navodi AFP, napominjući da je to ipak malo verovatno.

Mada je Berluskoni, koji tvrdi da je nevin, u početku odbacivao mogućnost društveno-korisnog rada, ta opcija bi mu ipak pružila više slobode od kućnog pritvora.

Berluskoni je prvobitno bio osuđen na četiri godine zatvora i tri godine zabrane vršenja javne funkcije, ali je sud potom, na osnovu zakona o amnestiji, donesenog 2006. godine zbog pretrpanosti italijanskih zatvora, preinačio kaznu na godinu dana zatvora.

Zbog trajanja sudske procedure, Berluskoni će verovatno tek sledeće godine početi da služi kaznu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    12. oktobar 2013 | 20:30

    Kakve grafite,javni wc,da riba i da peva,a imamo mi za njega drustvo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA