SRPSKA LISTA: Zašto Andriju Mandića odjednom ne interesuje Kosovo?

Predsednik SL-a Dobrilo Dedeić je na svom blogu objavio saopštenje stranke povodom intervjua koji je Andrija Mandić dao crnogorskoj televiziji

  • 1

Crnogorska stranka Srpska lista najoštrije je osudila intervju Andrije Mandića tamošnjoj nacionalnoj televiziji u kojem je on, navodno, priznao državnost Kosova. Predsednik SL-a Dobrilo Dedeić je na svom blogu objavio saopštenje stranke povodom intervjua.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić tokom intervjua Televiziji Crne Gore praktično je priznao lažnu državu Kosovo. Takav politički stav, po principu navodnog nemešanja i "pilatovskog'' pranja ruku, je, naravno, legitiman, ali Srpska lista mora, zbog crnogorske javnosti, da podseti da je Mandić, tačno pre pet godina, na današnji dan, zapretio suicidom ukoliko Vlada Crne Gore ne povuče odluku o priznaju Kosova.

Bilo je to u vreme kada je Mandić, kao sveži mirnodopski četnički vojvoda, tražio trajni prekid diplomatskih odnosa Podgorice i Beograda, kako ne bi izvršio samoubistvo izgladnjivanjem.

Danas se Mandić raduje "boljim odnosima Srbije i Crne Gore nego pre godinu dana'', iako vlade u Beogradu i Podgorici sa Prištinom razgovaraju kao sa ravnopravnim regionalnim i "državnim'' partnerom!

Nejasno je i zašto Mandić, kako kaže, nije razgovarao sa Aleksandrom Vučićem o Kosovu i zašto ,"neće da ulazi u unutrašnje stvari Srbije''. Poluvojvoda je, uoči koalicije sa Medojevićem, tvrdio da je Srbija njegova matična država, a posjeduje i njen pasoš još od vremena kada je zvanično tražio da Srbi iz Crne Gore glasaju i na izborima u Srbiji. Time bi, valjda, direktno odlučivali i o sudbini Kosova.

Zlonamerni sa pravom mogu da pomisle da je Mandićev politički projekat, koliko i, verovatno nevoljno, ali ipak suštinsko priznanje lažne države Kosovo, u ništa manjoj meri i zaokruživanje Raške regionalne oblasti u takozvani Sandžak u režiji Mandićevog starijeg političkog brata Nebojše Medojevića i protivnika državnog integriteta Srbije i Republike Srpske muftije Muamera Zukorlića.

Kako god, Srpska lista, kao demokratska politička organizacija, uvek će insistirati na poštovanju ljudskog prava Nebojše Medojevića i Andrije Mandića da javno ispoljavaju svoje stavove i zalažu se za dezintegracione procese na prostoru Srbije ili Crne Gore, ali ćemo njihove motive uvek nazivati pravim imenom.

Deo Metohije i Stare Srbije danas su takozvano Kosovo. Vojvodina je opet autonomija sa separatističkim aspiracijama dela političkih elita, dok Raška postaje Sandžak uz podršku muftije Zukorlića, polučetničkog vojvode Mandića i Nebojše Medojevića koji je i sam poreklom iz Raške oblasti, iliti Sandžaka, kako je on naziva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • "Ne bi te vise zadrzavo"

    11. oktobar 2013 | 18:09

    A kakvi ste vi to srbi?ne s*ri covece,ako ste vi srbi ja sam turcin.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA