CG: Zabrana uvoza pojedinih sokova

Proizvodi "Vino Župa", "Liberion" i "Takovo" nemaju sadržaj koji odgovara deklaraciji, čime se potrošači u Crnoj Gori dovode u zabludu

  • 5

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore i Uprava za inspekcijske poslove uveli su danas meru privremene zabrane uvoza sokova pojedinih proizvođača iz Srbije, Bosne i Hercegovine i sa Kosova, jer nisu u propisanom roku uskladili sadržaj proizvoda sa deklaracijom.

Ministar poljoprivrede Crne Gore Petar Ivanović rekao je da se privremena zabrana uvoza odnosi na proizvođače sokova "Vino Župa Aleksandrovac" i "Takovo" Gornji Milanovac iz Srbije, na "Liberion" od kosovskog proizvođača Podujevo i "Vita Vitaminku" iz Bosne i Hercegovine.

Ivanović je na konferenciji za novinare rekao da je suština problema u tome što kod navedenih proizvođača sadržaj voćnih sokova ne odgovora deklaraciji, čime se potrošači u Crnoj Gori dovode u zabludu, dok se na tržištu prodaju nekonkurentni proizvodi i utiče se na poremećaj tržišta kroz mehanizam nelojalne konkurencije.

On je naveo i da je Ministarstvo ranije dobilo nalaze dve akreditovane laboratorije na osnovu kojih su utvrđeni neispravni uzorci za tri proizvođača i to "Vino Župa", "Liberion" i "Takovo".

 

 

On je najavio i da će Ministarstvo i dalje sprovoditi mere pojačanog nadzora i provera parametara kvaliteta sa akcentom na kvalitet sokova kod proizvođača za koje važi privremena zabrana uvoza.

(Telegraf / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chwarak

    13. oktobar 2013 | 09:21

    Ljudi nisu ni svesni da nam umesto sokova prodaju secernu vodicu! Tu vise ni bundeve nema!

  • Клисура

    13. oktobar 2013 | 01:22

    Ја сам за кинески зид са црном гором и косовом (јер косово је ионако изгубљено, па бусали се ми колико хоћемо), па кад птица пролети, скинемо одмах!

  • made in great britain

    13. oktobar 2013 | 16:09

    Pazi nova terminologija u upotrebi. Nije "prevaren" vec "doveden u zabludu" kako se navodi u tekstu. Wtf???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA