KRSTIĆ: MMF ne mora da nam govori šta da radimo

- Nivo naših deviznih rezervi je takav da nam u ovom trenutku ne treba više od aranžmana iz predostrožnosti sa MMF. Hoćemo da uđemo u razgovore sa MMF jer bi to pružilo kredibilnost našoj politici - poručio je ministar finansija

  • 8

Srbija ima plan za ekonomiju koja je ključna u procesu pridruživanja EU i nije u situaciji da joj Međunarodni monetarni fond (MMF) i Svetska banka govore šta bi trebalo da radi, izjavio je danas ministar finansija Lazar Krstić.

- Nivo naših deviznih rezervi je takav da nam u ovom trenutku ne treba više od aranžmana iz predostrožnosti sa MMF. Hoćemo da uđemo u razgovore sa MMF jer bi to pružilo kredibilnost našoj politici. Nismo u situaciji da nam MMF i Svetska banka govore šta treba da radimo, nego dolazimo i kažemo šta nama treba da bismo uspeli da Srbiju postavimo na noge - rekao je Krstić za RTS.

Krstić, koji je u Vašingtonu sa guvernerkom Narodne banke Srbije Jorgovankom Tabaković razgovarao sa predstavnicima Stejt departmenta i Ministarstva finansija SAD, rekao je da su to bili "razgovori na najvišem nivou u poslednjih 10 godina".

- Naš cilj je bio da pokažemo zaokret u našoj politici i da iza toga stojimo jedinstveno. Strukturne reforme su više puta počinjane ali nisu završene i MMF i Svetska banka su nam otvorili vrata da nastavimo putem kojim smo krenuli - rekao je Krstić.

Krstić je istakao da je srpska delegacija, zbog zaokreta u ekonomskoj politici, naišla na pozitivne reakcije visokih zvaničnika MMF-a i Svetske banke.

(Telegraf.rs/ Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gimli

    13. oktobar 2013 | 21:22

    Do juce smo bili pred bankrotom a danas su nam rezerve tolike da ce mmf da slusa nas? Kakva demagogija...

  • nn

    13. oktobar 2013 | 22:28

    mene samo zanima gde je nasa privreda nestala?Ocel se ikad vratiti ili ce mo samo iz duga u dug a gostiti strance i ostale kriminalce

  • Maja

    13. oktobar 2013 | 23:09

    Ali nam ipak govori i govoriće jer tako je u mogućnosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA