NIŠ: Zloupotrebama prisvojili 61 milion dinara

U akciji hapšenja bivših čelnika opštine Merošina privedeno je sedam osoba, a protiv jedne je podneta krivična prijava

  • 3

Zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet za 61 milion dinara, u Nišu je policija, u saradnji sa tužilaštvom, uhapsila je sedam osoba, bivših i sadašnjih funkcionera, direktora i službenika u opštini Merošina.

Protiv jedne osobe podneta je krivična prijava u redovnom postupku.

Policija je privela bivšeg predsednika opštine Merošina S. T. zbog osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotrebe službenog položaja i nenamensko trošenje budžetskih sredstava, bivšeg načelnika opštinske uprave Ž. S. zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja i šefa Odseka za inspekcijske poslove S .A. zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj u saizvršilaštvu.

Uhapšen je i direktor Javnog preduzeća Direkcija za sport, turizam i rekreaciju "Oblačinsko jezero" H. P. zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotrebe službenog položaja, građenja bez građevinske dozvole i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti, naveli su iz policije.

Zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotrebe službenog lica i falsifikovanja službene isprave lišeni su slobode šef gradilišta M. S. i odgovorno lice preduzeća "Metaloprerada" D. S, kao i vršilac dužnosti nadzora nad sanacijom objekta "Bazen Oblačinsko jezero" L. K.

Protiv S. S. je podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo povrede prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja, saopšteno je iz policije.

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    14. oktobar 2013 | 09:13

    Zullu, da te informisem, u ovoj opstini nikad zuti nisu vladali, vec od 45. godine konstantno crveni, nesto malo URS, ali uglavnom Komunisti i njihovi naslednici. Opstina je oguljena, nema vise sta da se pokrade...

  • zullu

    14. oktobar 2013 | 08:45

    Postoji li bar jedna opština u državi gde žuti nisu mahinirali?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA