Zbog krize u Americi celom svetu preti finansijska katastrofa!

Vlada SAD će do 17. oktobra dostići maksimalnu cifru zaduživanja. Ako se do tada zakonski ne podigne granica od 16,7 triliona dolara, Amerika će biti prisiljena da smanji svoju potrošnju

  • 10

Ukoliko se kriza u SAD hitno ne reši, odnosno ako do 17. oktobra ne bude povećan dopušteni limit zaduživanja, Amerika neće moći da vraća svoje dugove, a celom svetu preti globalna finansijska katastrofa.

Nakon što su propali još jedni pregovori u Predstavničkom domu Kongresa, između vođe republikanaca Džona Bonera i predsednika SAD Baraka Obame, čelnica MMF-a Kristin Lagard upozorila je da američki zakonodavci rizikuju da pokrenu finansijski poremećaj svetskih razmera i da bi to moglo da prouzrokuje još jednu recesiju.

Američka vlada će do 17. oktobra dostići maksimalnu cifru zaduživanja. Ako se do tada zakonski ne podigne granica od 16,7 triliona dolara, Amerika će biti prisiljena da smanji svoju potrošnju, ali i da se suoči sa činjenicom da nije u stanju da vrati dugovanja.

- Kada ste najveća ekonomska sila na svetu, kada ste u svakom pogledu sigurno utočište, kao što je do sada bio slučaj, ne možete da se bavite kreativnim računovodstvom - dodaje Lagardova.

(Telegraf.rs / Izvor: Independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komentator

    14. oktobar 2013 | 15:33

    Uuuuu...to su i hteli....samo da zaplaše svet. Dokle god se ti ne bude verovao u ovo propašće samo oni...

  • Cakan

    14. oktobar 2013 | 15:27

    SAD nije nas problem eto srece da udari kriza da vide kako je bez hleba

  • Neki

    14. oktobar 2013 | 15:15

    Ja sam za to da se sve resetuje pa ponovo i ako moze pametnije jer oni mogu izmisljati imaginarne cifre i ziveti lepo a mi ovamo da crkajemo jer sve sto uzmemo pet puta vise vratimo. P.S. Inace nista ne dugujem ali mi je muka kad vidim ove sto duguju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA