SIRIJA: Oslobođena tri oteta humanitarca Crvenog krsta

- Dobre vesti! Potvrđujemo da su volonter iz sirijskog Crvenog polumeseca i troje drugih među šestoro kolega iz ICRC-a oslobođeni živi i zdravi - naveo je Robert Mardini iz Međunarodnog komiteta Crvenog krsta

  • 0

Oslobođena su tri od šestoro humanitaraca iz Crvenog krsta koje su juče kidnapovali naoružani napadači na severozapadu Sirije, zajedno sa volonterom sirijskog Crvenog polumeseca, objavio je danas Međunarodni komitet Crvenog krsta (ICRC).

- Dobre vesti! Potvrđujemo da su volonter iz sirijskog Crvenog polumeseca i troje drugih među šestoro kolega iz ICRC-a oslobođeni živi i zdravi - naveo je Robert Mardini iz ICRC-a u poruci na Tviteru.

Evin Votson, portparol ICRC-a, rekao je da su oni oslobođeni u oblasti Idlib.

Organizacija očekuje informacije o tri preostala taoca, preneo je danas Rojters.

Citirajući neimenovanog zvaničnika, sirijska agencija SANA juče je javila da su aktivisti putovali u oblasti Idlib kada su napadači presreli njihov konvoj i odveli ih na nepoznatu lokaciju.

Međunarodna humanitarna organizacija Crveni polumesec saopštila je pre toga da je u roku od 24 sata evakuisala najmanje 1.500 ljudi iz jednog predgrađa Damaska koje kontrolišu pobunjenici, a koje je mesecima pod opsadom vojske.

U saopštenju se navodi da su evakuisani uglavnom žene i deca, a sirijska vlada je potvrdila tu informaciju, ističući da je sarađivala s organizacijom kako bi "zaštitila stanovništvo od terorista", javio je AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA