Papa Franja prodaje svoj Harli i daje novac u humanitarne svrhe

"Harli Dejvidson" pape Franje biće ponuđen na aukciji, a dobijena sredstva će biti uložena u obnovu hostela i javne kuhinje koju vodi humanitarna organizacija "Karitas"

  • 12

Papa Franja je odlučio da proda svoj motocikl marke "Harli Dejvidson", koji je dobio u junu kad je 35.000 ljubitelja motora doputovalo u Rim na proslavu 110. rođendana tog američkog motociklističkog brenda.

Papin "Harli Dejvidson" će biti ponuđen na aukciji, a dobijen sredstva će biti uložena u obnovu hostela i javne kuhinje koje vodi humanitarna organizacija "Karitas", a nalaze se u blizini železničke stanice Termini u Rimu.

Papa Franja je i dosad pokazivao da nije sklon luksuznim vozilima, pa je tokom nedavnih poseta ostrvu Lampeduza, kao i Brazilu, za prevoz koristio automobil marke "fijat" umesto "Mercedes papamobila" sa belim kožnim sedištima optočenim zlatom, kojim se služio njegov prethodnih papa Benedikt.

(Telegraf.rs / Izvor: The Telegraph)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan

    14. oktobar 2013 | 23:52

    Pet puta sam poceo da pisem pa sam obrisao i poceo ponovo. Nisam mogo da nadjem pravi rec za ovog COVEKA. Samo znam da je steta sto nismo i mi ta takvi...

  • Student

    14. oktobar 2013 | 23:41

    Kakav je on lik!A da mu ne treba motor,to i ne cudi.

  • Luka

    15. oktobar 2013 | 07:03

    Sta sad ovo dodje? Neki sveti motor, sad ako ovaj ko ga kupi padne sa njega bog će ga spasiti hahaaahaahha :o

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA