Da li će Amerikanci upravljati srpskom lutrijom?

- Niko iz države nas o tome nije obavestio. Mi za takve najave nismo čuli - kaže predsednik Skupštine "Državne lutrije" Vladimir Đukanović za Telegraf

  • 2

Jedna od vodećih svetskih kompanija u domenu igara na sreću - američki "Džitek", navodno će preuzeti upravljanje "Državnom lutrijom Srbije" (DLS), tvrdi list Informer. U "Lutriji" za Telegraf.rs kažu da za "takve planove nisu čuli"!

Naime, prema navodima ovog lista, firma "Džitek" će postaviti svoj menadžment u "Lutriji", kako bi poboljšala poslovanje ove srpske kompanije. Tako bi Amerikanci imali pravo i na deo zarade, ali preduzeće bi i dalje ostalo u rukama države. Džitek je i ranije pokušavao da uđe na tržište jugoistočne Evrope. To je firma koja se bavi štampanjem srećki i dominantna je u oblasti igara na sreću.

Predsednik Skupštine "Državne lutrije" Vladimir Đukanović tvrdi za Telegraf. rs da su iz medija saznali da Amerikanci žele da vode "Lutriju".

- Niko iz države nas o tome nije obavestio. Mi za takve najave nismo čuli - kaže Đukanović.

On dodaje i da je nemoguće privatizovati "Lutriju", jer ona ima monopol na klasične igre na sreću.

Ipak, nezvanično se može čuti da ideja da Amerikanci imaju udeo u DLS nije nemoguća, čak je i poželjna jer je "Džitek" renomirana kompanija čiji je prihod u prvih šest meseci ove godine dostigao 1,5 milijardi evra.

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cobi ns

    15. oktobar 2013 | 17:22

    Đukanović sa 'Fokus' radija,žestoko se borio za SNS,i evo,na funkciji je,nije bilo džaba....zato Srbija nestaje,svi je 'brane'dok se dobro ne uhlebe i sebi ne izbore mesto,a onda....tišinaaaa!

  • Darko

    15. oktobar 2013 | 23:22

    Pa koji Amerikanci, kada je lutriju preuzeo Peconi kao nagradu za podrsku sns-u...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA