Crna Gora dobija još jedan turistički grad

Na poluostrvu Luštica će biti podignuto i sedam hotela sa 1.200 soba, kao i 1.500 stanova, golf tereni i drugi turistički sadržaji

  • 16

Na crnogorskom delu Jadrana počinje izgradnja još jednog turističkog grada, na poluostrvu Luštica u opštini Tivat, a investitor je švajcarska kompanija "Oraskom", odnosno, "Luštica development".

Iz te kompanije je saopšteno da je do sada već prodato 120 kuća i vila u budućem naselju na Luštici, gde je u ponedeljak obeležen početak radova na izgradnji jedne od dve marine.

Na poluostrvu će biti podignuto i sedam hotela sa 1.200 soba, kao i 1.500 stanova, golf tereni i drugi turistički sadržaji.

Prva marina treba da bude završena za tri godine i koštaće oko 30 miliona evra. Ceo projekat, pod nazivom "Luštica Bay", vredan je više od milijardu evra.

Vlada Crne Gore i "Oraskom" su 2008. osnovali preduzeće "Luštica development" u kome crnogorska strana ima 10 odsto vlasništva.

U Kumboru kod Herceg Novog, ranije su počele pripreme za izgradnju turističkog grada "One & Only", jedinog te vrste u Evropi, čiji je investitor jedna azerbejdžanska kompanija. Vrednost tog projekta je oko 500 miliona evra.

U Tivtu je već odmakla izgradnja hotelsko-turističkog kompleksa "Porto Montenegro".

Računa se da će ovi turistički projekti zaposliti, direktno i indirektno, nekoliko desetina hiljada ljudi, a izgradnjom turističkog naselja, kako se ocenjuje, Crna Gora treba da postane turistička destinacija "visoke klase".

(Telegraf.rs / Izvor: mondo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrki

    15. oktobar 2013 | 16:38

    A sta brate da ti odgovorimo,citamo i gledamo kako cete na more ici u albaniju.

  • Dušan

    15. oktobar 2013 | 16:45

    Hahahahaha dadada. Evo 6 godina kako su srusili Plave Horizonte i ne izgradise ih. I ovo je samo obicna propaganda. U najmanju ruku, komplex nije vlasnistvo drzave, tako da ne znam cemu se radujete. Btw, imam kucu u Novom Naselju u Radovicima, tako da znam sve o tim nebulozama.

  • Djuza

    15. oktobar 2013 | 19:02

    Srećan bajram uskoro ćete samo to da slavite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA