PRODAVAO EROTIKU: Ovako se Sanader obogatio

Nekadašnji premijer ispričao je da je imetak stekao kao izveštač sa zimskih olimpijskih igara u Insbruku, zastupnik fotografa Ive Pervana, firme "Mejer Pres" za istočno tržište na kojem je prodavao i erotske fotografije i tako zaradio između 350.000 i 400.000 evra

  • 3

Nekada najmoćniji hrvatski političar Ivo Sanader je na zagrebačkom Županijskom sudu iznosio, peti dan, svoju odbranu opovrgavajući optužbe za korupciju u slučaju "Fimi media" tvrdnjama da je tokom 13 godina u Austriji zaradio gotovo dva miliona evra.

Sumnjiči se, kao i njegova bivša stranka Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), da su preko firme "Fimi media" iznosili novac iz državnih institucija i preduzeća, i tako se obogatili.

Nekadašnji premijer i predsednik HDZ ispričao je da je imetak, između ostalog, stekao kao izveštač sa zimskih olimpijskih igara u Insbruku, zastupnik fotografa Ive Pervana, firme "Mejer Pres" za istočno tržište na kojem je prodavao i erotske fotografije i tako zaradio između 350.000 i 400.000 evra. Hrvatski portal "Index" podseća da se radi o naslovnicama tada megapopularnog časopisa "Start".

Sanader je naveo i da je u Austriji 1986. osnovao firmu "Vapag" koja se bavila uvozom i izvozom, gde je bio i predsednik uprave i tako zaradio 475.000 evra. Ispričao je i da se bavio građevinarstvom i gradio zgrade u Austriji i hotel u Antaliji, a kada ga je Franjo Tuđman pozvao da dođe u Hrvatsku, prodao je svoj udeo u firmi i projekat u Turskoj i zaradio milion evra.

Naveo je da je novac zaradio i preko firme registrovane na kućnoj adresi, da je od očeve zarade kupio stan, pet godina bio je zaposlen u tirolskoj Vladi, a da je i u jednoj osnovnoj školi predavao veronauku. U svoju odbranu, Sanader je za zaveru protiv njega, osim saoptuženih, stranačkih kolega, i državnog tužilaštva ponovo optužio i medije za koje je rekao da su ga osudili pre sudskog postupka.

Sanader kaže da je žrtva političkog progona koji je glavnom državnom tužiocu Mladenu Bajiću naložila njegova naslednica Jadranka Kosor i tvrdi da ga je lažnim svedočenjem inkriminisao bivši HDZ-ov generalni sekretar Jarnjak koji je u "poslednjem trenu" od osumnjičenog postao svedok.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA