ŠTA BI BILO DA SU ČETNICI POBEDILI: FK Kokarda bi razbila FK Četnik na Ravnoj Gori! (VIDEO)

Niko ne bi znao za Titov grob. Večiti rivali bi se zvali Fk Kokarda i Fk Četnik. Najbolju komplet lepinju jeli bismo u Dražinom Užicu. Imali bismo film "Draža i ja", a mali Zoran bi išao u Ivanjicu, rodno mesto đenerala

  • 45

Mnoge stvari u Srbiji drugačije bi se danas zvale da su četnici bili ti koji su trijumfovali na kraju Drugog svetskog rata, umesto partizana.

Danas bi verovatno đeneral Draža Mihailović počivao negde u Beogradu, a njegov grob bio bi raskošni mauzolej. Za Titov grob niko ne bi znao i ostala bi večna misterija gde je sahranjen.

Većina natpisa, bilborda i drugih reklama bila bi na ćirilici, za razliku od latinice koja je danas ubedljivo zastupljenija od ćiriličnog pisma.

"Večiti rivali" se sigurno ne bi zvali Crvena zvezda i Partizan. Zamislite samo naslov u novinama: "Fk Kokarda razbila Fk Četnik na krcatoj Ravnoj Gori!" Sigurno je da se ni stadion ne bi zvao JNA kao danas, već verovatno Ravna Gora.

Navijači? Moguće je da bi navijačke grupe imale ista imena kao i danas, ali bi njihov imidž sigurno bio drugačiji. Duge, crne brade i crna odeća bi bili njihov zaštitni znak, umesto današnjih obrijanih glava, air max patika i šuškavac trenerki.

Tako na stadion Ravne Gore ne bi dolazili Bulevarom Oslobođenja, već verovatno Bulevarom Nikole Kalabića. Sportski centar 25.maj, Bulevar Revolucije, Ulica Maršala Tita nikad ne bi postojali...

A zamislite tek gradove u regionu koji su nosili Titovo ime. Titograd, Titovo Užice, Titov Veles, Titovo Velenje, Titov Drvar, Titova Korenica... Svi bi umesto Tita imali u nazivu Dražu, pa bi tako danas imali Dražino Užice!

Svi se sećamo kultnog filma "Tito i ja". Taj film bi verovatno nosio naziv "Draža i ja", a Zoran, glavni lik, išao bi u Ivanjicu da poseti rodno mesto đenerala Mihailovića.

Postoji još mnogo stvari koje bi bile drugačije, a mi vas pozivamo da u komentarima ostavite svoje mišljenje ili ideju koju imate na temu "Šta bi bilo da su pobedili četnici".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    18. oktobar 2013 | 21:48

    Vama novinarima mora da je mnogo dosadno...

  • Srbija Srbima

    18. oktobar 2013 | 21:50

    Da vidimo koliko nas je pravih SRBA i SRBKINJA iz Vranja,Bujanovca,Preseva i celog pcinjskog okruga? ZIVELA KRALJEVINA SRBIJA!

  • Bogi

    18. oktobar 2013 | 21:59

    Slavili bismo kralja a ne Drazu, možda bi imali neki grad Drazinovo ili slično... Bilo bi nam mnogo bolje to je sigurno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA