Srbija prihvatila povlašćen uvoz hrvatskih cigareta

Nakon poziva Evropske komisije da hitno revidira stav i nastavi tradicionalnu trgovinu s Hrvatskom, Srbija prihvatila da hrvatske cigarete i dalje oporezuju po stopi koja je važila dok je Hrvatska bila članica CEFTA

  • 13

Srbija je promenila stav i prihvatila da hrvatske cigarete i dalje oporezuju po stopi koja je važila dok je Hrvatska bila članica CEFTA, proizlazi iz saopštenja u kojem je danas Evropska komisija pozdravila "konstruktivnu poziciju Srbije u prihvatanju trgovinskog sporazuma".

U nacrtu Izvštaja o napretku Srbije, koji će u sredu biti objavljen u Briselu, stajao je poziv Beogradu da hitno revidira stav i dopusti nastavak tradicionalne trgovine s Hrvatskom.

U novom nacrtu tog dokumenta sad stoji da je sporazum o tome postignut i da je problem očuvanja tradicionalne trgovine Hrvatske i Srbije rešen.

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Srbije i EU, sad će biti proširen, tako što će se u njega uključiti i trgovinske povlastice koje su razni hrvatski proizvodi uživali dok je Hrvatska bila u CEFTA.

Podsetimo, Hrvatska je, uz pomoć Evropske komisije, tražila da se godišnja kvota od 1.625 tona cigareta iz Hrvatske pri uvozu u Srbiju i dalje carini po stopi do 15 odsto, umesto 56,7 odsto, što važi za uvoz cigareta u Srbiju iz EU.

(Telegraf / Izvor: Vecernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kuku

    15. oktobar 2013 | 22:40

    E jadni mi..

  • Ceca

    16. oktobar 2013 | 00:35

    Morali su na to da pristanu. E hajmo mi kad se vec trujemo ne moramo sa hrvatskim cigaretama,bojkotujmo ih na taj nacin. Ne kupujmo hrvatske proizvode uopste. Idite i Dis a ne u Ideu. Kupujmo SRPSKO.

  • dalibor

    15. oktobar 2013 | 23:01

    Kakva sva ponizenja moramo da istrpimo mi narod!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA