SEVIL: Žene koje su me optužile su kao muve

U javnosti su se pojavili transkripti iz policije voditelja Bi-Bi-Sija koji je 2009. godine priveden na saslušanje zbog optužbi da je seksualno zlostavljao i napadao stotine devojaka tokom 70-ih godina prošlog veka

  • 0

Nekadašnja zvezda Bi-Bi-Sija Džimi Sevil, voditelj koji je tokom šest decenija seksualno zlostavljao na stotine osoba, rekao je svojevremeno da su žene koje su ga optužile za napade "kao muve" i da pokušavaju da zarade novac objavljujući priče o njemu, objavili su danas mediji.

Sevilovi komentari otkriveni su u transkriptu razgovora u policiji, vođenog u oktobru 2009, dve godine pre nego što je bivši voditelj umro u 85. godini.

Policija je privela Sevila na saslušanje, zbog optužbi da je seksualno zlostavljao i napadao stotine devojaka tokom 70-ih godina prošlog veka, što je on odbacio kao "izmišljotinu".

- Zapravo sam srećan što odgovaram na pitanja, jer ako ništa loše niste uradili, onda ste OK. Ako vas neko optuži da ste nešto učinili, a ja sam učinio previše toga za 50 godina, uvek ima nekog ko hoće da namakne koju kintu ili priču za novine - kazao je Sevil.

Transkript je objavljen u skladu sa zakonom o slobodi informisanja.

- U mom poslu ima žena koje hoće da namaknu koju paru, uglavnom pred Božić, jer svi mi želimo neku kintu pred Božić, zar ne? - dodao je Sevil, i zaključio da takve žene treba "rasterati kao muve".

Najmanje 450 ljudi optužilo je Sevila za napastvovanje, od kojih je 214 slučajeva okarakterisano kao zločin, uključujući i 32 silovanja, preneo je Frans pres.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA