KUPILI GA AMERI: SBB prodat za milijardu evra!

Kompanija "Kolberg Kravis Roberts" (KKR) saopštila je da je potpisala konačan sporazum o preuzimanju SBB Telemah grupe od kompanije "Mid Europa partners"

  • 3

Američka kompanija "Kolberg Kravis Roberts" juče je preuzela SBB Telemah grupu, u čijem sastavu je srpska kablovska mreža SBB.

Nije otkriveno koliko tačno vredi ova kupovina, ali se u javnosti spekuliše sa sumom od čak milijardu evra!

Kompanija "Kolberg Kravis Roberts" (KKR) saopštila je da je potpisala konačan sporazum o preuzimanju SBB Telemah grupe od kompanije Mid Europa partners.

Na čelu SBB - srpske kablovske mreže - ostaće tim predvođen osnivačem kompanije Draganom Šolakom, koji će zadržati znatan udeo u SBB-Telemah grupi.

SBB Telemah grupa je vodeći kablovski i internet operater u jugoistočnoj Evropi, na tržištu sa 20 miliona potrošača.

Nezvanično, ulogu savetnika u ovom poslu odigrao je Kameron Manter, bivši ambasador SAD u Beogradu.

Taj operater posluje u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji i ima oko 1,7 miliona kablovskih i pretplatnika na satelitsku TV, internet, fiksnu i mobilnu telefoniju.

Direktor tima KKR za telekomunikacije i tehnologiju Henrik Kraft je izrazio zadovoljstvo zbog partnerstva sa Šolakom i njegovim timom, koji je izgradio "snažnu i sofisticiranu TV i komunikacionu platformu".

Kraft je dodao da se u KKR raduju što će podržati dalji razvoj SBB.

Šolak je istakao da će iskustvo, znanje, globalni resursi i mreža kompanije KKR biti veoma značajni za SBB u narednoj fazi razvoja.

- To je naša prva direktna investicija u jugoistočnoj Evropi - naglasio je suosnivač KKR Henri Kravis dodajući da je kompanija investirala u više od 40 evropskih kompanija iz 12 zemalja.

KKR je globalna investiciona firma koja je na kraju juna upravljala imovinom vrednom 83,5 milijardi dolara.

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Milan

    16. oktobar 2013 | 12:00

    A za koliko je prodat NIS? Bruka!!!!!!

  • Ševarice

    16. oktobar 2013 | 12:13

    Ako je tačno, SBB je prodat za milijardu, a godišnji obrt je oko pola milijarde što govori podatak od 1,7 miliona pretplatnika, po mom mišljenju to je poštena trgovina. E sad me zanima, kako je neko izračunao da NIS Jugopetrol vredi 400 miliona, kad se znalo sa je imao mnogo više korisnika?!!!

  • Mr. No

    16. oktobar 2013 | 14:01

    Užas je sve to! Šta su sve prodali za manje para ili poklonili. Pa Telekom su hteli da prodaju za milijardu a ima više pretplatnika (ako računate i mobilnu telefoniju).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA