Konkurencija lomi krila kompaniji Air Serbia!

Konkurencija pokušava da spreči rad naše avio-kompanije. Srbija ne krši sporazum o otvorenom nebu i "Air Serbia" počinje da leti 26. oktobra, kažu u Vladi

  • 2

Konkurencija pokušava da spreči rad kompanije "Air Serbia"!

Veliki broj stranih avio-kompanija, čak i uz pomoć zvaničnika iz EU, pokušava da spreči početak rada nove srpske avio-kompanije. Glavni razlog je to što će, prema svim prognozama, ''Air Serbia'' vrlo brzo postati vodeća kompanija u regionu i što zahvaljujući ugovoru sa ''Etihadom'' iz Emirata ima najbolje i najkraće veze iz Beograda za čitavu Evropu, Aziju i SAD.

Siniša Mali, savetnik prvog potpredsednika Vlade, demantovao je informacije koje su se pojavile u javnosti da postoje bilo kakvi problemi s garancijom kojom Vlada preko Fonda za razvoj treba da obezbedi svoj deo u novoj nacionalnoj avio-kompaniji ''Air Serbia'', kao i da je ministar privrede Saša Radulović odbio da potpiše te garancije.

- Garancija je potpisana i danas će se naći na dnevnom redu sednice Vlade - rekao je Mali, negirajući da postoje bilo kakvi problemi sa garancijom.

U Vladi Srbije uvereni su da će kompanija ''Air Serbia'' 26. oktobra početi da radi, iako je Evropska komisija početkom avgusta upozorila da bi ''Er Srbija'' mogla da izgubi licencu o otvorenom nebu zato što je ''Etihad'' preuzeo upravljanje novom kompanijom.

Siniša Mali ne krije da je u Direktorat za civilno vazduhoplovstvo 2. avgusta stigao upozoravajući dopis iz Evropske komisije, generalnog direktora za mobilnost i transport, u kojem je navedeno da nova kompanija može da izgubi licencu za otvoreno nebo zato što je upravljanje novom kompanijom u rukama kompanije koja nije iz EU.

- Ne postoji nijedna tačka u kojoj Srbija krši ratifikovan sporazum o otvorenom nebu - naglašava savetnik prvog potpredsednika Vlade.

On je objasnio da ''Air Serbia'' ostaje u većinskom vlasništvu Srbije, a Vlada ima većinu u upravnom odboru. Učešće ''Etihada'' od 49 odsto vlasničkog kapitala u "Jat airwaysu" je u skladu sa ugovorom i odredbama regulative o opštim pravilima za obavljanje usluga vazdušnog saobraćaja u zajednici.

Direktorat je odgovorio na pismo Evropske komisije i ne postoji nikakvo novo pismo iz Brisela sa novim uslovima, rekao je Mali.

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahaha

    16. oktobar 2013 | 16:23

    A Vi ste ostali zaprepasceni i iznenadjeni da konkurencija tako postupa. Boze mili koliki ste Vi moroni!

  • Sat

    16. oktobar 2013 | 16:30

    Latinska demagogija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA