Auto-škole traže manju taksu!

Sekretar Zajednice auto-škola Srbije, Petar Rašeta, naglasio je da su auto-škole već u teškoj situaciji i da je neshvatljivo da je taksa za njihov rad veća nego za apoteke i ordinacije

  • 5

Auto-škole u Srbiji traže da se izmeni taksa za njihov rad od 80.230 dinara, koja će biti obavezna od 25. oktobra, izjavio je danas sekretar Zajednice auto-škola Srbije Petar Rašeta.

Pojedine auto-škole postoje duže od 30 godina i sada treba da plate dozvolu za rad, istakao je Rašeta dodajući da je, takođe, neshvatljivo da je taksa za auto-škole veća nego, na primer, za apoteke i ordinacije.

Rašeta je naglasio da su auto-škole već u teškoj situaciji, jer imaju sve manje kandidata, s obzirom da se već skoro godinu dana sprovodi nova obuka vozača, koja košta oko 700 evra.

Prema njegovim rečima, mnoge auto-škole u Srbiji neće moći ili neće hteti da plate pomenutu taksu, a odredbe novih propisa o obuci vozača može trenutno da ispuni svega pet do 10 odsto auto-škola.

Inicijativni odbor auto-škola Beograda će u četvrtak održati sastanak na kojem će razmotriti rešavanje tih problema.

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1.3.1.2

    17. oktobar 2013 | 02:48

    700€ dozvola a plata 150€ bravoooo mamu vam je*** bezobraznu

  • Ana na na na na

    16. oktobar 2013 | 20:30

    Sutra polazem, prvi put izlazim, a upisala sam voznju u septembru prosle godine,po starom zakonu. Kozu su mi odrali sa ledja dok sam poplacala naknadno sya je trebalo,a iskocice mi neka budala sa kupljenom dozvolom i bice: pala si, devojcice!

  • Duffy

    16. oktobar 2013 | 17:57

    Naravno da cete da platite..ionako "prodajete" dozvole za manje para od tih spomenutih zbog cega imamo jednu od najvisih stop smrtosti u saobracajnim nezgodama ne u evropi nego u svetu!!! Svaki savestan vozac ce kad se "susretne" sa nesavesnim biti "Djenka"))))))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA