Kako je Tviter spasao San Francisko!

Pre dve godine San Francisko je ponudio kompaniji "Twitter Inc" oslobađanje od poreza na plate tada 400 zaposlenih, da bi sprečio najavljeno preseljenje sedišta kompanije iz grada, a kao rezultat toga i danas beleže najveći rast zaposlenosti

  • 1

Kockarski potez San Franciska da ponudi kompaniji "Twitter Inc" oslobađanje od poreza višestruko se isplatio.

Naime, pre dve godine, San Francisko je ponudio kompaniji "Twitter Inc" oslobađanje od poreza na plate tada 400 zaposlenih, da bi sprečio najavljeno preseljenje sedišta kompanije iz grada.

To je međutim, podstakao je tehnološke kompanije da izaberu San Francisko za svoju bazu i ojačao lokalnu privredu, piše "Bloomberg".

Tviter danas ima 2.000 zaposlenih i poznavaoci berzanskih prilika očekuju da će od inicijalne ponude akcija sakupiti milijardu američkih dolara. Taj potez će, veruje se, stvoriti još milionera, poslova i tehnoloških investicija u četvrtom po veličini gradu u Kaliforniji.

Takođe, očekuje se porast cena nekretnina, što će naterati deo stanovnika da se isele iz grada.

- Imaćete mnogo ljudi koji će se obogatiti kad se Tviter pojavi na berzi i, ako pretpostavimo da će vrednost akcija rasti, oni će imati dovoljne resurse da ulažu u sledeću generaciju tehnologije - kaže ekonomista Ted Igan.

San Francisko beleži najviši rast zaposlenosti među američkim okruzima i ima radnu snagu od 250.000 ljudi. Informacioni sektor beleži rast od 11 odsto.

(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gastarbeiter

    16. oktobar 2013 | 18:07

    Da..da..i onda je mrmot zapakovao cokoladu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA