SAD: Dogovor u poslednjem času!

Postignut dogovor republikanaca i demokrata o privremenom finansiranju vlade i podizanju granice zaduženja, čime su republikanci odustali od pokušaja odlaganja primene zakona o zdravstvenoj zaštiti

  • 8

Lideri demokrata i republikanaca u Senatu postigli su dogovor o privremenom finansiranju vlade i podizanju granice zaduženja, kojim će se po svemu sudeći sprečiti da Sjedinjene Države prvi put u svojoj istoriji ne budu u stanju da otplaćuju svoje dugove.

Kako je saopšteno, dogovor podrazumeva da se privremeno finansiranje vlade produži do 15. januara sledeće godine, a granica zaduživanja podigne na nivo dovoljan za ispunjavanje kreditnih obaveza do 7. februara.

Takođe je predviđeno formiranje dvostranačke komisije koja će voditi pregovore o usvajanju budžeta i koja će biti obavezna da obavesti Kongres o rezultatima do 13. decembra.

Republikanci su odustali od pokušaja da odlože primenu zakona o zdravstvenoj zaštiti na godinu, što većina analitičara ocenjuke kao veliku pobedu predsednika Obame.

(Telegraf / Izvor: Rts.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Štit strit

    16. oktobar 2013 | 19:56

    Koga oni šaltaju? Kao svet zavisi od njih, a onda sleće supermen i spašava ga!...pih...pljuc...

  • Milan

    16. oktobar 2013 | 19:38

    E dobro je jebote,bas sam se bio nasekirao da li ce se dogovoriti

  • Komentator

    16. oktobar 2013 | 19:26

    Pih....lepo vam rekoh....mlate praznu slamu, plase svet da pokazu kako bi bez njih svi propali....hahaha...dobro da se sve manje drzava prima na ove njihove gluposti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA