SNOUDENOV OTAC: Edvard ima još mnogo toga da kaže!

- Dobro mu je i srećan je i posvećen onome što je uradio - kazao je Lou Snouden po povratku iz Moskve, gde je posetio sina

  • 2

Lou Snouden, otac odbeglog službenika američke NSA Edvarda Snoudena, izjavio je po povratku u Sjedinjene Američke Države da njegov sin ima još tajni koje će podeliti sa svetom i da treba da ostane u Rusiji "da bi bilo sigurno da će istina izaći na videlo".

Stariji Snouden se novinarima obratio na njujorškom JFK aerodromu, po povratku iz Moskve, gde je posetio sina, prenose agencije.

- Rekao sam da ostane, ali to ne znači da će moj sin to i uraditi, pošto je to samo moj savet. Dobro mi je i srećan je i posvećen onome što je uradio - kazao je Snouden, i dodao da ima još mnogo toga da kaže.

On je rekao i da Edvard nije begunac, veh legalni azilant u Rusiji, istakavši da to i američka vlada treba da shvati.

Snouden je početkom juna pobegao iz SAD, prvo u Hongkong, a onda u Moskvu. I pored snažnog pritiska iz Vašingtona, Rusija je, nakon što je proveo više od mesec dana na aerodromu u Moskvi, odlučila da mu da azil i ne udovolji zahtevu Amerikanaca da ga izruče.

Snouden je u dokumentima koje je izneo u javnost obasnio kako američke obaveštajne službe vrše kompletan nadzor internera, špijunirajući desetine miliona ljudi, strane vlade i diplomatska predstavništva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    17. oktobar 2013 | 09:53

    рокнуће му " чалета"

  • Atom

    17. oktobar 2013 | 10:14

    Kako da ne od kud znaes da ima jos mnogu da kaze golema rab sve pada u voda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA