LE PEN: EU će se raspasti kao SSSR

Lider francuske stranke Nacionalni front ohrabrena uspehom na izborima na jugu Francuske, kritikovala je EU kao "globalnu anomaliju" i rekla da evropsko stanovništvo "nema kontrole" nad svojom ekonomijom ili valutom

  • 5

Lider francuske stranke Nacionalni front Marin Le Pen poručila je da će se EU raspasti kao SSSR i navela je da planira da oformi do sada najradikalniju frakciju u Evropskom parlamentu.

Le Pen, ohrabrena uspehom na izborima na jugu Francuske, kritikovala je EU kao "globalnu anomaliju" i najavila je povratak bloka "saradnje suverenih država". Rekla je da evropsko stanovništvo "nema kontrole" nad svojom ekonomijom ili valutom, kao ni sa kretanjima ljudi na teritorijama njihovih zemalja.

- Verujem da je EU sada kao SSSR, jednostavno se ne može popraviti. EU će se raspasti kao SSSR- rekla je La Penova.

Naglasila je da radnici koji zbog najavljenih otpuštanja demonstriraju "shvataju da su nam potrebne granice" i istakla da Francuska "ne može da prihvati sve Rome iz Evrope".

Sledećeg meseca putuje u Holandiju da bi radila na zajedničkoj kampanji sa liderom Stranke slobode Gertom Vildersom. Vildresova anti-islamistička partija je po mišljenju nacije vodeća za izbore za evropski parlament u maju. Le Pen i Vilders planiraju da ustanove panevropsku, parlamentarnu grupaciju krajnje desnice, koja će se zasnivati na anti-imigrantskoj i anti-integracionoj platformi.

Analitičari ističu da i najtvrdokorniji evropski federalisti sada priznaju da će do 30 odsto novog saziva Evropskog parlamenta činiti evroskeptici, čija je popuparnost u porastu zbog ekonomske krize i rekordne stope nezaposlenosti.

(Telegraf.rs / Izvor: telegraph.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    17. oktobar 2013 | 11:05

    Čulal li je za SFRJ?

  • стрептомицин

    17. oktobar 2013 | 13:17

    Наравно. Само то наши политичари никако да укапирају. Односно знају оби врло добро, али они нису на власти због државе и народа већ због себе. Иначе још да додам да је госпођа Ле Пен против окупације и признања Косова а у време агресије њена партија под вођством њенога оце Жан-Марија је организовала више просрпских демонстрација. Значи повратак суверенитета независних држава и укидање заједничке валуте(немачке), и стоп исламу.

  • Cash®

    17. oktobar 2013 | 13:04

    Tačno, koji će nam, pa da iskorišćavaju naše prirodne resurse, a oni da se šire.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA