VALJEVO: Oluja čupala drveće i elektromrežu!

Vetar koji je duvao brzinom od 50 kilometara na sat čupao je drveće i napravio brojne probleme na niskonaponskoj mreži

  • 0

Jak olujni vetar koji je kasno sinoć duvao brzinom od 12,5 metara u sekundi napravio je brojne probleme na elektromreži u valjevskom kraju.

U Poparama vetar je obario stablo oraha i oštetio elektromrežu, zbog čega su žitelji tog dela Valjeva 12 sati bili bez struje. Vetar, koji je duvao brzinom od 50 kilometara na sat, čupao je drveće i napravio brojne probleme na niskonaponskoj mreži.

Direktor valjevske Elektrodistribucije Zoran Nikolić kaže da je je zbog olujnog vetra oko 40 potrošača na niskonaponskoj mreži ostalo bez struje.

– Najviše kvarova prijavljeno je na seoskom području, više od 30, dok je na gradskom području bilo oko 10 pojedinačnih kvarova. Naše ekipe su na terenu i snabdevanje strujom bi trebalo da bude normalizovano u toku dana - kaže Nikolić.

U Hidrometeorološkom zavodu u Valjevu kažu da su najjači udari vetra zabeleženi juče oko 14 časova, kada je olujni vetar duvao brzinom od 14,1 metar u sekundi, odnosno 55 kilometara na sat.

Međutim, oluja nije dugo trajala, pa taj olujni vetar nije napravio veće probleme. Probleme na niskonaponskoj mreži je napravio olujni vetar koji je sinoć oko 23.30 u Valjevu duvao brzinom od 50 kilometara na sat, a oluja je trajala oko pola sata.

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA