POSTAVITE PITANJE: Superheroji nauke odgovaraju!

Pitanja iz svakodnevnog života na koje vam naši naučnici mogu odgovoriti potrebno je poslati na adresu superheroj@festivalnauke.org, a odgovore potražite na sajtu Festivala nauke (festivalnauke.org)

  • 4

U susret sedmom Festivalu nauke, koji će u Beogradu biti održan od 5. do 8. decembra, pozivamo sve radoznale i znatiželjne da postave pitanje “Superherojima nauke”!

Sedam superheroja će odgovarati na najčešća i najzanimljivija pitanja koja deca postavljaju svojim roditeljima.

Pitanja iz svakodnevnog života na koje vam naši naučnici mogu odgovoriti je potrebno poslati na adresu superheroj@festivalnauke.org, a odgovore potražite na sajtu Festivala nauke (festivalnauke.org), kao i na na Fejsbuk stranici Festivala (facebook.com/Festivalnauke).

Superheroji koji će odgovarati na pitanja su: dr Milovan Šuvakov (Institut za fiziku), dr Oliver Tošković, (Laboratorija za eksperimentalnu psihologiju), dr Zorana Kurbalija (Institut za biološka istraživanja “Siniša Stanković”), dr Vladimir Jovanović (Institut za biološka istraživanja “Siniša Stanković”), Jelena Pajović, (Institut za nuklearne nauke Vinča), Voin Petrović (Institut za nuklearne nauke Vinča) i Luka Mihajlović (Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu).

Festival nauke je najveći događaj u regionu kojim se promovišu nauka i obrazovanje. Svake godine okuplja više od 400 naučnika iz zemlje kao i goste iz inostranstva.

Evo nekih pitanja koje će biti postavljena  "Superherojima":

Da li će čovek ikada moći da trči brže od voza?

Šta je stvarno starije, jaje ili kokoška?

Zašto su Štrumpfovi plavi, a ne beli?

Da li ljudi mogu da prežive bilo gde sem na ovoj planeti?

Zašto naučnici dozvoljavaju moćnicima da stopiraju razvoj jeftinih izvora energije?

Kako rešiti problem gladi i nedostatka pijaće vode?

POZIVAMO VAS DA I U KOMENTARIMA ISPOD POSTAVITE PITANJA NA KOJA ŽELITE DA SAZNATE ODGOVOR! NAPOMINJEMO DA ĆEMO OBJAVITI SAMO OZBILJNA PITANJA KOJA ĆE BITI PROSLEĐENA FESTIVALU NAUKE!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran Banjaluka

    23. oktobar 2013 | 03:16

    Zašto Srbija ima toliko ne prijatelja pored Nikole Tesle,Pupina,Mileve Ajnštajn,pored Ive Andrića,pored brojnih naučnika u savremenoj medicini,pored Noleta,Divca,Džajića ... ?Zbog čega nas toliko mrze?Gospodo naučnici možete li da odgovorite i riješite nas tolikog pritiska?

  • Kouneli

    23. oktobar 2013 | 04:18

    Vec duze vreme me muci sledece pitanje: Da li vremenske crvotocine zaista postoje bas kao sto ih je Ajnstajn opisao, i da li je moguce putovati kroz vreme na bilo koji nacin, bilo putem crvotocina, kruzenjem oko tela velikom silom gravitacije ili putovanjem kroz svemir velikom brzinom? Iskreno me zanima misljenje domacih naucnika o ovoj temi. Srdacan pozdrav

  • AArdvark

    23. oktobar 2013 | 09:58

    Da li Je neko posle Tesle uspeo da ponovi eksperiment sa Teslnim ( nehercijanskim) talasima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA