CG: Vlada podržala održavanje podgoričkog Prajda

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević saopštio je da će tu manifestaciju obezbeđivati oko 2.000 policajaca

  • 6

Vlada Crne Gore podržala je danas održavanje prve Parade ponosa u Podgorici, zakazane za 20. oktobar, i dala punu podršku nadležnim državnim organima da osiguraju bezbedno održavanje te manifestacije.

- Polazeći od takvog opredeljenja, Vlada Crne Gore je pružila punu podršku aktivnostima Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i drugih organa usmerenim na stvaranje uslova za bezbedno održavanje najavljenog skupa - navodi se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević izjavio je ranije danas da će policija osigurati da održavanje prve gej parade u Podgorici 20. oktobara prođe mirno, dodajući da će tu manifestaciju obezbeđivati oko 2.000 policajaca.

On je pozvao roditelje da u nedelju ne dovode decu u deo Podgorice gde će se održati Parada ponosa, zbog mera bezbednosti koje će biti veoma rigorozne.

Prva gej parada u Crnoj Gori održana je 24. jula u Budvi, ali je završena neslavnim bilansom - žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije, što je rezultiralo privođenjima i povredama.

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    17. oktobar 2013 | 18:39

    Cuj 2000 policajaca? Odakle nama 2000 policajaca..? Pa mi ni u cijelom drzavnom i javnom sektoru nemamo 2000 zaposlenih..? Smijesno..? Al sto se LGBT tice? To nemoj da brinete? To je zavrsena stvar..!

  • Bojan

    17. oktobar 2013 | 19:59

    Pozdrav za braću Crnogorce. Snaćićete se vi i rešiti stvar. Ne za ove što to organizuju!

  • TDI

    17. oktobar 2013 | 19:06

    Čuj u crnoj gori LGBT. Kako im nije mrsko da se šetaju? Bolje da sede i nemaju primjedbe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA