JOVANOVIĆ: Srbiji važni obrazovanje i nauka

- Obrazovanje i znanje treba da predstavljaju jedan od najvažnijih oslonaca u sprovođenju promena i reformi koje preduzimamo i ove oblasti moramo unapređivati kako bismo što pre postali deo evropskog obrazovnog prostora - rekao je ministar prosvete

  • 4

Ministar prosvete Tomislav Jovanović, na poziv hrvatskog kolege Željka Jovanovića, prisustvovao je u Rijeci osnivačkoj konferenciji Centra za napredne studije Jugoistočne Evrope, na kojoj je ukazao da Srbija u procesu evropskih integracija posebnu važnost daje obrazovanju i nauci.

- Obrazovanje i znanje treba da predstavljaju jedan od najvažnijih oslonaca u sprovođenju promena i reformi koje preduzimamo i ove oblasti moramo unapređivati kako bismo što pre postali deo evropskog obrazovnog prostora - rekao je srpski ministar prosvete.

Cilj Centra za napredne studije je osnaživanje institucionalne saradnje, neposrednih oblika komunikacije mladih i afirmisanih naučnika, koji bi trebalo da obezbede ekonomičniji i efikasniji interdisciplinarni rad.

Centar će, kako je navedeno, povezivati naučno-istraživačke institucije Jugoistočne Evrope.

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogoje

    17. oktobar 2013 | 19:17

    Ma mica Megatrend vam je sponzor,sve master do mastera a u propast nas dovedoste,neznanje je vama vodilja,praksa pokazuje,verujte mi zivimo tu vasu nauku..

  • pfc kg

    17. oktobar 2013 | 19:21

    A sta je sa malom maturom ministre???!!!

  • MARKO

    18. oktobar 2013 | 10:40

    Čovek je na toj funkciji mesec dana, a radi više nego što je rađeno u proteklih pet godina. Srbiji trebaju vredni, preduzimljivi i pošteni ljudi.Promene ne mogu biti vidljive preko noći , ali atmosfera i konkretna predložena rešenja bude nadu .Verujem da će uspeti i želim mu da se ne osvrće nego da radi za dobrobit naše dece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA