Osuđeni napdači na srpski kontrolni punkt kod Bujanovca

Deset osoba osuđeno je zbog terorizma i organizovanja terorističke grupe za napad na srpski kontrolni punkt u blizini Bujanovca 2012. godine na kazne zatvora od ukupno 59 godina i 9 meseci

  • 5

Mešovito veće sastavljeno od međunarodnih i domaćih sudija Osnovnog suda u Gnjilanu osudilo je 10 osoba na kazne zatvora od ukupno 59 godina i 9 meseci zbog terorizma i organizovanja terorističke grupe za napad na srpski kontrolni punkt u blizini Bujanovca 2012. godine sa ciljem podsticanja sukoba u Preševskoj dolini.

Veće sudija je, kako se navodi u saopštenju Euleksa, utvrdilo da su okrivljeni uspostavili veoma organizovanu grupu koja je izvršila oružani napad na srpski kontrolni punkt u blizini Bujanovca 2012. godine. Veće je, u svom obrazloženju, zaključilo da je grupa imala za cilj da podstakne sukob u Preševskoj dolini da bi se međunarodna zajednica primorala da interveniše.

Valjon Jašari je proglašen krivim za izvršenje terorizma i organizaciju terorističke grupe, te je osuđen na ukupnu kaznu zatvora u trajanju od 9 godina i novčanu kaznu u visini od 1.000 evra. Skender Jašari je osuđen na ukupnu kaznu zatvora u trajanju od 8 godina. Gazmend Ljakna, Chendrin Džemširi, Muhamed Aliju, Skender Seljmani i Abdulah Zogaj su osuđeni na po 5 godina i 6 meseci. Gazmend Džemširi i Enver Musoli su osuđeni na 6 godina i 6 meseci.

Jeton Šabani je proglašen krivim za neovlašćenu nabavku, prodaju i upotrebu oružja, i osuđen je na ukupnu kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 2 meseca.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    17. oktobar 2013 | 20:13

    Само?! Волео бих да видим колике бо казне биле да су напали амерички пункт бандо лицемерниј окупатора и још горих домаћих слугу?!

  • Sumadinac

    17. oktobar 2013 | 19:45

    Malo je to za napad na drzavu

  • Marko Milojevic

    17. oktobar 2013 | 19:56

    U Srbiji bi dobili duplo manje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA