Osveštan hram u Generalštabu!

- Vojska je uvek služila svome narodu, a sada, posle pauze od sedam decenija, uvođenjem sveštenika, ponovo potvrđuje tu istinu - rekao je patrijarh srpski Irinej prilikom osvećenja bogoslužbenog prostora u Generalštabu VS

  • 5

"Osvećenjem bogoslužbenog hrama u Generalštabu Vojske Srbije, činom koji će ući u istoriju našega naroda, potvrđujemo da je vojska deo naroda i da deli njegovu sudbinu", rekao je patrijarh srpski Irinej, koji je obavio veliko osvećenje bogoslužbenog prostora u Generalštabu Vojske Srbije.

- Vojska je deo života narodnog, a deo života naroda su i sveštenici koje, božijom voljom i narodnom željom ponovo uvodimo u Vojsku Srbije - rekao je Irinej i ocenio da je to veliki istorijski događaj.

- Ovim svetim činom, vraćamo se našoj istoriji i našoj kulturi - poručio je Irinej.

Time se, kako je naglasio, omogućava verujućem delu našeg naroda u vojsci da ima svoje predstavnike, predstavnike pravoslavne, katoličke i muslimanske vere.

- Vojnik je deo naroda, bez obzira na veru koju ispoveda. Vojska je uvek služila svome narodu, a sada, posle pauze od sedam decenija, uvođenjem sveštenika, ponovo potvrđuje tu istinu - rekao je patrijarh srpski Irinej.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    17. oktobar 2013 | 20:03

    Aha, a u nasoj vojsci su samo pravoslavci?

  • Ostap Bender

    17. oktobar 2013 | 20:44

    Narod, pa narod...valjda ljudi, gradjani... Kad neko kazze : narod, deluje mi kao da kazze : stoka. "Pučina je stoka jedna grdna..." (P.P. Njegoš)

  • русија

    18. oktobar 2013 | 05:03

    браво тако треба !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA