Gazda Jezdi odšteta od 150.000 evra?

Ukoliko Jezdimir Vasiljević odluči da tuži državu za neosnovani boravak u pritvoru, u kom je proveo četiri i po godine, mogao bi da dobije odštetu i do 150.000 evra

  • 15

 Jezdimir Vasiljević, vlasnik nekadašnje piramidalne štedionice "Jugoskandik" pravo da tuži državu za neosnovani boravak u pritvoru, u kom je proveo četiri i po godine, jer nije pravosnažno osuđen.

Da li će to učiniti odlučiće nakon što njegovi advokati dobiju pisani otpravak presude Apelacionog suda kojom je zbog apsolutne zastarelosti odbijena optužba protiv njega. Branilac Vasiljevića advokat Branka Tabaroši rekla je Tanjugu da je Vasiljević u pritvoru proveo četiri i po godine.

Ona je napomenula da još nije dobila pisani otpravak presude Apelacionog suda, i da će o odštenom zahtevu odlučiti nakon što odluku vidi, ali da će verovatno tražiti odštetu.

Vrednost nadoknade za dan bez slobode košta od 4.000 do 11.000 dinara, što znači da bi Vasiljević mogao da uzme od države i do 150.000 evra odštete.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar Arsenijević

    18. oktobar 2013 | 18:29

    Pitam ove na "vlasti": do kad će narod da plaća raznim hohštaplerima, lopovima i ubicama razne odštete?! Kada ćete ovakve da strpate tamo gde im je mesto - u zatvor?! Ne na Farmu - u zatvor! Ne nanogica - zatvor! Dokle,bre, više?!

  • Chwarak

    18. oktobar 2013 | 18:30

    Dal sam ja lud ili je sistem pukao skroz?! Hajde sad svi da krademo, a drzava nek nam isplati odstetu!!! Nemam reci!!!

  • Goran

    18. oktobar 2013 | 18:41

    E drzavo jadna li si

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA