PANIKA U SAD: Greškom pustili ubice na slobodu (VIDEO)

Zatvorski službenici i tužioci širom Floride posle puštanja greškom dvojice osuđenika na slobodu preispituju da li ima još zatvorenika koji su nezakonito napustili zatvor

  • 2

- Dok vlasti na Floridi tragaju za dvojicom osuđenika za ubistvo koji su "greškom" izašli iz zatvora, koristeći falsifikovana sudska dokumenata, zatvorski službenici i tužioci širom te američike države preispituju da li ima još zatvorenika koji su nezakonito pušteni na slobodu pre odsluženja zatvorske kazne.

Preispitivanje svih puštanja na slobodu usledila su posle dva odvojena incidenta u razmaku od nedelju dana, kada je osuđeni ubica Džozef Dženkins pušten iz zatvora (27. septembra), mada je osuđen na doživotnu robiju i nedelju dana kasnije ( 8. oktobra) na isti način iz zatvora je izašao Čarls Voker, koji je takođe služio doživotnu robiju, prenela je agencija AP.

Još nije potpuno poznato ko je napravio lažna dokumenta kojima se nalagalo njihovo puštanje na slobodu.  Vlasti navode da je, u oba slučaju, "papirologija" urađena u poslednjih nekoliko meseci, uključujući falsifikovanje potpisa tužioca i sudije Belvina Perija.

Sudija čiji je potpis falsifikovan navodi da je bilo više znakova koji su morali da privuku pažnju službenika u sudskoj administraciji, jer je veoma redak slučaj da sudija nalaže smanjenje kazne, a još se ređe događa da to bude učinjeno na zahtev tužilaštva, što se dogodilo u oba sporna slučaja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA